Antena Meniu Search
x

"Oligarhii ruşi caută breşe pentru a ajunge la Putin", anunţă serviciile secrete ucrainene după ce au interceptat o întâlnire a unui miliardar rus cu unul kazah

"Oligarhii ruși sunt foarte mult afectați de sancțiunile Occidentului şi încearcă să pună la cale un puci pentru înlăturarea lui Vladimir Putin", anunţă Unian, care citează Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 17:37

"Oligarhii ruşi caută breşe pentru a ajunge la Putin", anunţă serviciile secrete ucrainene după ce au interceptat o întâlnire a unui miliardar rus cu unul kazah
- Shutterstock

Potrivit sursei citate, puternicii oameni de afaceri ruşi vor "să-l oprească pe Putin", care în ultima perioadă s-a izolat și foarte puțini oameni pot ajunge la el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Oligarhul rus Peter Aven și miliardarul kazah Alexander Mashkevich s-au întâlnit la Moscova. În timpul întâlnirii, Aven a remarcat că oligarhii ruși sunt extrem de deranjați de politicile lui Putin. Sancțiunile impuse Rusiei și anumitor oameni de afaceri din cauza războiului declanșat de Putin în Ucraina au lovit puternic în miliardarii ruși. De asemenea, în cadrul discuției s-a mai spus că marii afaceriști ruși caută în prezent modalități de a influența dictatorul, inclusiv prin intermediul apropiaților săi. Dar acest lucru este complicat, deoarece Putin este într-o izolare strictă și nu permite nimănui să se apropie. Primii vizați sunt oligarhii, în care Putin nu prea are încredere. Cu toate acestea, marile afaceri rusești sunt pregătite pentru a întreprinde pași radicali. Unii oligarhi discută chiar despre lichidarea lui Putin" se arată în comunicatul serviciului de inteligență a Ministerului Apărării din Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Peter Aven este politician și președintele Băncii Comerciale Alfa Bank. Potrivit Forbes, în 2021 acesta s-a clasat pe locul 30 în topul celor mai bogați 200 de oameni de afaceri din Rusia, cu o avere de 5,3 miliarde de dolari.

Aleksander Mashkevich este un miliardar kazah, originar din Kârgâzstan. Actualmente este cetățean israelian şi canadian și locuiește la Tel Aviv. Potrivit Forbes, în 2016 averea lui era de 1,5 miliarde de dolari.

Război Rusia - Ucraina, ziua 28

Războiul din Ucraina a intrat în a 28-a zi. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că discuțiile cu Rusia sunt în desfășurare.

Între timp, guvernul francez a specificat că nu există un acord de încetare a focului, după ce președintele Emmanuel Macron a vorbit separat cu omologii săi din Rusia și Ucraina, notează CNN.

În tot acest timp, președintele american Joe Biden plănuiește să aplice noi sancțiuni Rusiei. Se așteaptă ca anunţul să fie făcut joi, când va călători la Bruxelles pentru discuții cu liderii NATO și G7.

Tensiunile au atins un nou punct critic, după ce purtătorul de cuvânt al lui Putin a refuzat să excludă utilizarea armelor nucleare într-un interviu acordat marți pentru CNN, spunând că vor fi folosite doar în cazul unei ''amenințări existențiale'' la adresa Rusiei.

Rusia a lansat 1.100 de rachete, de la începutul războiului în Ucraina, estimează Pentagonul. În teren nu sunt multe schimbări de la o zi la alta. Trupele din zona capitalei încă sunt la aproximativ 15 kilometri dinspre nord-vest și aproximativ 30 dinspre est.

La Mariupol, ruşii au continuat să atace intens cu focuri de artilerie, dar şi cu lovituri de la mare distanţă. Oficialii americani spun că apărarea ucraineană a reuşit, în ultimele zile, să recâştige teren în unele zone de conflict.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Oligarhii ruşi caută breşe pentru a ajunge la Putin", anunţă serviciile secrete ucrainene după ce au interceptat o întâlnire a unui miliardar rus cu unul kazah