Antena Meniu Search
x

Oligarhul God Nisanov, unul dintre cei mai bogați oameni din Europa, vrea cetățenie portugheză

Miliardaru rus God Nisanov, afectat de sancțiunile SUA în urma războiului din Ucraina, cere cetățenie portugheză, potrivit NEXTA.

de Redactia Observator

la 24.07.2022, 17:29

Oligarhul God Nisanov, unul dintre cei mai bogați oameni din Europa, vrea cetățenie portugheză
Oligarhul God Nisanov, unul dintre cei mai bogați oameni din Europa, vrea cetățenie portugheză - Profimedia Images

God Nisanov este considerat unul dintre cei mai bogați oameni din Europa. Oligarhul rus este prieten apropiat cu mai mulți oficiali ruși, iar averea sa este estimată la 1,3 miliarde de dolari. Acum, Nisanov se află pe lista neagră a Statelor Unite, în urma războiului declarat de Vladimir Putin în Ucraina. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit publicației Forbes, miliardarul și partenerul său Zarakh Iliev dețin aproximativ 14 milioane de metri pătrați de imobile în Moscova. De asemenea, cei doi au dezvoltat un centru de distribuție angro de aproape 100.000 de metri pătrați și dețin mai multe centre comerciale la periferia Moscovei.

UE ia în calcul să ridice sancţiunile impuse unor oligarhi ruşi

Pe acelaşi subiect

Uniunea Europeană discută eliminarea sancțiunilor impuse împotriva unor cetăţeni ruși pentru implicarea lor în războiul din Ucraina. Oficiali juridici din cadrul blocului comunitar au constatat că aceste măsuri ar fi fost impuse fără temeiuri suficiente, au declarat pentru Bloomberg surse familiare cu ancheta.

Aproximativ 30 de persoane au dat în judecată Uniunea Europeană, solicitând să fie eliminate de pe listele de sancțiuni, iar în jur de alte 10 le-au cerut acelaşi lucru direct autorităţilor UE. Persoanele care au transmis presei aceste informaţii doresc să rămână sub anonimat, întrucât procesul în cauză este unul privat. 

Andrey Melnichenko și soția sa, Aleksandra, se numără printre cei care i-au contactat pe oficialii UE prin intermediul avocaților, pentru a cere reevaluarea sancțiunilor impuse cuplului. Îşi bazează plângerea pe o serie de erori care ar fi fost comise în alcătuirea listei aliaţilor conducerii ruse. Melnichenko este fondatorul companiei globale de îngrășăminte EuroChem Group AG. Alții, inclusiv magnatul oțelului Alexey Mordashov și magnatul metalelor Alisher Usmanov, au cerut, de asemenea, UE să-și reconsidere decizia, au spus persoane familiare cu situația. Purtătorii de cuvânt ai lui Melnichenko, Mordashov și Usmanov au refuzat să ofere comentarii.

UE urmează să propună listarea a încă 50 de persoane și entități ca parte a unui nou pachet de sancțiuni pe care intenționează să-l adopte săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Oligarhul God Nisanov, unul dintre cei mai bogați oameni din Europa, vrea cetățenie portugheză