Antena Meniu Search
x

OMS trage un semnal de alarmă. 20 din cele 36 de spitale din Fâșia Gaza nu mai sunt operaționale din cauza bombardamentelor

Război Israel - Hamas. Guvernul condus de gruparea islamistă Hamas a transmis vineri că 13 palestinieni au fost ucişi şi alţi zeci răniţi într-un nou bombardament israelian asupra spitalului al-Shifa, cel mai mare din enclava palestiniană, unde din cauza bombardamentelor 20 din cele 36 de spitale nu mai sunt operaţionale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează France Presse şi Reuters.

de Redactia Observator

la 10.11.2023, 15:25

Atac aerian în Fâșia Gaza
OMS anunță că doar 20 din cele 36 de spitale din Fâșia Gaza mai funcționează din cauza bombardamentelor - Profimedia

Un jurnalist al France Presse a văzut cel puţin şapte corpuri acoperite în exteriorul spitalului al-Shifa după bombardamentul despre care armata israeliană încă nu a comunicat. Însă joi seară un purtător de cuvânt militar israelian a vorbit despre operaţiuni desfăşurate într-o zonă "foarte, foarte apropiată", de acest spital. Armata israeliană ţinteşte în special un "cartier militar" situat în apropierea spitalului al-Shifa şi pe care-l descrie drept "inima" activităţilor operaţionale şi de informaţii ale Hamas.

Armata israeliană bombardează neîncetat Fâşia Gaza de mai mult de o lună, ca represalii după incursiunea Hamas pe teritoriul israelian din 7 octombrie. ONU şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) denunţă atacurile aviaţiei şi artileriei israeliene asupra spitalelor şi ambulanţelor, în timp ce Israelul acuză Hamas că foloseşte spitalele ca paravan pentru atacuri sau ca acoperire pentru vasta sa reţea de tuneluri subterane.

Activitatea spitalelor din Gaza, afectată grav de luptele dintre Israel și Hamas

Din cele 36 de spitale ale Fâşiei Gaza,doar 20 mai sunt funcţionale din cauza bombardamentelor, distrugerilor şi lipsei materialelor sanitare, a deplâns vineri OMS. Inclusiv spitalele încă operaţionale funcţionează doar în regim de avarie, cu activitatea perturbată de lipsa electricităţii şi a proviziilor suficiente de materiale precum dezinfectanţii sau anestezicele.

Spitalul al-Shifa este singurul care are o secţie pediatrică, cu pacienţi minori ce au nevoie de terapie intensivă sau dializă, o întrerupere a funcţionării acestuia ameninţând viaţa celor internaţi acolo, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » OMS trage un semnal de alarmă. 20 din cele 36 de spitale din Fâșia Gaza nu mai sunt operaționale din cauza bombardamentelor