Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Operațiunea din Kursk l-ar putea costa scump pe Zelenski. Ce riscă după atacul cu 10.000 de soldați și armament de ultimă generație

Ucraina continuă atacul surprinzător în Rusia a patra zi la rând. A lovit oraşul Kursk cu drone şi rachete, spre furia lui Vladimir Putin, care îşi activează aliaţii. Preşedintele Volodimir Zelenski a recunoscut, pentru prima dată de la începutul războiului, că trupele lui luptă pe teritoriul Rusiei. 

de Redactia Observator

la 11.08.2024 , 19:45

Resturile unei rachete trase de ucraineni au căzut, azi-noapte, aproape de gara din Kursk. 13 oameni au fost răniţi de suflul exploziei. Faţada unui bloc a fost distrusă, iar mai multe maşini au luat foc. Armata ucraineană încearcă să extindă ofensiva şi spre alte localităţi din Rusia.

Peste 76.000 de oameni au fost evacuaţi din regiunea Kursk. Trupele Kievului atacă în trei direcţii - spre regiunile Briansk, Belgorod şi Oryol. Soldaţii ruşi continuă să se predea, anunţă presa din Ucraina. 

"Comandantul-şef Sîrski mi-a raportat despre situaţia de pe linia frontului şi despre acţiunile noastre a de împinge războiul în teritoriul agresorului. Mulţumesc unităţilor noastre care fac posibil acest lucru!", a declarat Volodimir Zelenski.

Vezi și

O astfel de operaţiune s-ar putea să îl coste scump, însă, pe Volodimir Zelesnki. Este cea mai riscantă decizie pe care a luat-o de la începutul invaziei ruse. A trimis în regiunea Kursk aproape 10.000 de soldaţi şi armament de ultimă generaţie, iar inamicul ar putea ataca zonele rămase descoperite.

Pe acelaşi subiect

Belarus, principalul aliat al lui Putin, trimite tancuri spre graniţa cu Ucraina

Ruşii spun că au reuşit să oprească avansul trupelor ucrainene în Kursk. Ca represalii, Moscova a lansat mai multe rachete asupra oraşelor din Ucraina. Un proiectil doborât de apărarea antiaeriană a căzut peste o casă din suburbiile Kievului. 

Un copil de 4 ani şi tatăl lui de 35 au fost găsiţi fără suflare de pompieri şi ceilalţi civili sub mormanul de moloz. Încp trei oameni au fost răniţi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Ce faceţi cu hainele vechi, le aruncaţi sau le duceţi la reciclat?
Observator » Ştiri externe » Operațiunea din Kursk l-ar putea costa scump pe Zelenski. Ce riscă după atacul cu 10.000 de soldați și armament de ultimă generație