Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "S-a ridicat asfaltul". Momentul în care un convoi cu 15 camioane rusești este pulverizat de ucraineni, în regiunea Kursk. Atacul cu HIMARS a fost năucitor

La doi ani şi jumătate de la invadarea Ucrainei, Rusia simte ce înseamnă războiul pe teritoriul ei. Armata lui Zelenski a atacat o bază aeriană aflată la mai puţin de 500 de kilometri de Moscova şi a exterminat un convoi cu peste 100 de militari ruşi

de Redactia Observator

la 09.08.2024 , 20:08

Dronele ucrainene au bombardat baza aeriană Lipetsk, din regiunea Kursk, unde staţionau avioane de luptă Suhoi. Raidul a făcut pagube grele: un depozit de combustibil şi un sistem radar.

Armata lui Volodimir Zelenski a prins curaj - a intrat adânc în terioriul Rusiei. Baza militară atacată este la 300 de kilometri de graniţă. Ucrainenii au bombardat, azi-noapte, şi o localitate din regiunea Kursk.

Convoi de 15 camioane rusești, pulverizat de rachetele HIMARS

Vezi și

Un convoi de soldaţi ruşi, trimişi cu 15 camioane la întărire, a fost pulverizat de rachetele HIMARS ale Ucrainei. Localnicii au filmat la lumina zilei vehiculele arse pline cu cadavre. Din cauza atacului, mii de civili au fost evacuaţi. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit bloggerilor militari ruşi, atacul asupra convoiului a fost executat cu rachete HIMARS. Unul dintre aceşti bloggeri afirmă că acel comandant rus care a ordonat deplasarea vehiculelor într-o coloană expusă este un "dobitoc" care ar trebui să fie împuşcat.

Şi canalul ucrainean de Telegram care a postat pe internet imaginile cu convoiul rus distrus consideră că a fost vorba despre un atac cu rachete HIMARS. Potrivit portalului rus de ştiri MASH, ce are contacte în serviciile de securitate, un bărbat localnic care a înregistrat şi trimis unei mass-media ucrainene respectivele imagini a fost arestat şi pus sub acuzare pentru spionaj.

"Drona plutea deasupra noastră, am frânat la timp. O fată conducea în fața noastră, a fost o explozie chiar în fața noastră... S-a ridicat asfaltul!", a povestit un martor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rusia a reacţionat imediat. Televiziunea de stat a prezentat imagini cu zeci de maşini care duceau soldaţi la luptă în Kursk, zona atacată de Ucraina. 

Vladimir Putin l-a convocat pe guvernatorul din Kursk la o teleconferinţă. Regiunile vecine sunt gata să primească miile de ruşi evacuaţi.

"Vom transporta oamenii din Kursk cu autobuze şi cu trenurile. Cu sprijinul Ministerului Sănătății din Rusia, Am crescut, deja, numărul de paturi pentru pacienți la 1.800", a spus Aleksei Smirnov, guvernatorul regiunii Kursk.

Ofensiva de la Kursk: Incursiunea ucraineană în Rusia durează de patru zile

"Ucrainenii ştiu cum să îşi atingă obiectivele. Şi să facem asta prin intermediul nu a fost alegerea noastră. Rusia a adus războiul pe teritoriul nostru şi ar trebui să simtă consecinţele", a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Drept răzbunare, Rusia a bombardat un supermarket din regiunea Doneţk. Bilanţul morţilor şi răniţilor se apropie de 50.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Ce faceţi cu hainele vechi, le aruncaţi sau le duceţi la reciclat?
Observator » Ştiri externe » "S-a ridicat asfaltul". Momentul în care un convoi cu 15 camioane rusești este pulverizat de ucraineni, în regiunea Kursk. Atacul cu HIMARS a fost năucitor