Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Pământ rusesc sau un deșert pârjolit" la Zaporojie. Energoatom îi acuză pe ruși că au minat centrala și că o folosesc pentru a șantaja lumea

Reprezentanții Energoatom, compania ucraineană de stat care operează cele patru centrale atomice ale acestei țări, acuză Federația Rusă de șantaj în cazul centralei nucleare de la Zaporojie. Mai exact, acești susțin că comandanții ruși au dispus minarea acesteia și sunt gata să o arunce în aer, notează Pravda.

de Adrian Popovici

la 08.08.2022 , 16:17

Centrala nucleară de la Zaporojie
Energoatom susține că rușii au minat centrala de la Zaporojie. - Profimedia

Energoatom susține că șeful trupelor de protecție radiologică, chimică și biologică din cadrul forțelor armate ruse, generalul maior Valeri Vasiliev, care comandă acum garnizoana de la centrala nucleară Zaporojie, le-a spus soldaților săi că "va fi fie pământ rusesc, fie un deșert pârjolit aici".

"După cum știți, am minat toate facilitățile importante ale centralei nucleare Zaporojie. Și nu o ascundem de inamic. I-am avertizat. Inamicul știe că stația va fi fie rusă, fie a nimănui. Suntem pregătiți pentru consecințele acestui pas. Iar voi, soldații eliberatori, trebuie să înțelegeți că nu avem de ales. Și dacă vin cele mai grele ordine – trebuie să le împlinim cu onoare!", le-ar fi spus generalul Valeri Vasiliev trupelor din comanda sa.

Informațiile legate de instalarea unor dispozitive explozive în cele mai importante puncte ale centralei de la Zaporojie au fost confirmate deja de membrii serviciilor secrete din Ucraina. Aparent, minele ar fi fost instalate chiar și în reactoarele centralei.

Articolul continuă după reclamă
Adrian Popovici Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » "Pământ rusesc sau un deșert pârjolit" la Zaporojie. Energoatom îi acuză pe ruși că au minat centrala și că o folosesc pentru a șantaja lumea