Antena Meniu Search
x

Papa Francisc îndeamnă familiile să renunțe la telefoane, în timpul meselor

Papa Francisc a lansat un îndemn puternic, la cuvântarea ținută duminică în Piața Sfântul Petru din Roma. Suveranul Pontif le-a cerut familiiilor să renunțe la telefoane în timpul mesei și să comunice deschis.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 30.12.2019, 11:11

Papa Francisc îndeamnă familiile să renunțe la telefoane, în timpul meselor
Papa Francisc, la Palatul Apostolic din Piața Sfântul Petru din Vatican - Profimedia Images

Papa Francisc a lansat un îndemn puternic la cuvântarea ținută duminică în Piața Sfântul Petru din Roma. Suveranul Pontif le-a cerut familiiilor să renunțe la telefoane în timpul mesei și să comunice deschis.

Papa Francis a abordat din nou problema comunicării în era digitală, făcând referiri la Iisus, Sfânta Maria și Sfântul Iosif, în discursul săptămânal din inima Vaticanului.

"Ei se rugau, munceau și vorbeau unii cu alții", le-a spus Papa Francisc celor adunați ieri în Piața Sfântul Petru.

"Mă întreb dacă voi, în familia voastră, știți cum să comunicați sau sunteți ca acei copii care la masă stau doar pe telefoanele mobile... unde este o tăcere de liturghie dar nimeni nu comunică", a spus Suveranul Pontif.

"Trebuie să ne reîntoarcem la a comunica în familiile noastre. Părinți, copii, bunici, frați și surori - este ceva ce trebuie să facem astăzi, în ziua Sfintei Familii", a mai transmis Papa Francisc.

Nu este pentru prima oară când Episcopul Romei critică folosirea telefoanelor mobile.

"Telefoanele sunt pentru a conecta - viața este pentru a comunica. Eliberează-te de dependență... când devii un sclav al telefonului mobil, îți pierzi libertatea", le-a spus Papa elevilor de la Liceul Ennio Quirino Visconti Liceo Ginnasio, cel mai vechi din Roma.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc îndeamnă familiile să renunțe la telefoane, în timpul meselor