Antena Meniu Search
x

Paradă militară în Belarus, în plină pandemie de coronavirus

Ziua Victoriei le-a făcut pe autorităţile din Belarus să uite complet de pandemie. Cu peste 22 de mii de cazuri de contaminare, ţara a găzduit o adevărată paradă militară, la care au participat mii de oameni. Ruşii, în schimb, au renunţat la grandioasa demonstraţie de 9 mai, iar în centrul Moscovei au defilat doar câţiva militari, fără privitori.

de Redactia Observator

la 10.05.2020, 13:52

Vezi și
  • Ziua Victoriei, sărbătorită în izolare în Rusia
  • Belarusul a organizat o paradă militară în plină pandemie

Aşa a arătat parada militară, de ieri, organizată de Ziua Victoriei în Rusia. Comparativ cu ceilalţi ani când milioane de oameni umpleau străzile din Moscova.

Fără privitori, mai mulţi militari au defilat în faţa preşedintelui. Vladimir Putin a asistat la paradă şi a depus un buchet de tradafiri roşii la Mormântul Soldatului Necunoscut, pentru a marca 75 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste şi încheierea celui de-al Doliea Război Mondial.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei Oriunde am merge, fie că rămânem acasă ca astăzi, eroii noștri sunt mereu alături de noi, în inimile noastre.

Chiar şi de acasă ruşii au avut parte de un show aviatic, pe care l-au putut privi de la geam. Zeci de avioane militare au survolat pe cer şi au oferit un spectacol incredibil.

În schimb sute de mii de oameni, majoritatea fără mască, au ieşit pe străzile din Belarus. Guvernul nu a vrut să renunţe la defilările militare, în ciuda avertizărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Cu peste 22 de mii de infectări şi aproape 130 de morţi, autorităţile nu au anulat evenimentele publice din ţară şi par să ignore pandemia.

Alexander Lukasenko, preşedintele Belarusului În această lume dezorientată există oameni care ne denunță pentru celebrarea acestui eveniment sacru. Aș dori să le spun uman: "Nu vă grăbiți să trageţi concluzii și să ne criticaţi!".

Peste 3 mii de soldaţi au defilat şi 185 de vehicule militare au fost expuse privitorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Paradă militară în Belarus, în plină pandemie de coronavirus