Antena Meniu Search
x

Părinții elevului ucigaș din SUA îi știau intențiile. ”LOL, trebuie să înveți să nu fii prins”, i-a scris mama cu o zi înainte de atac

Părinţii elevului ucigaș din Michigan,care a împuşcat mai mulţi liceeni marţi, au fost arestaţi după ce au fost căutaţi mai mult de 24 de ore, a anunţat poliţia din Detroit la primele ore ale zilei de sâmbătă. Cuplul este acuzat de omor prin imprudență după ce s-au găsit dovezi că a contribuit la tragedia de liceul Oxford.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.12.2021, 16:20

Părinții elevului ucigaș din SUA îi știau intențiile criminale. Mama i-a scris ”LOL, trebuie să înveți să nu fii prins” înainte de atacul de la liceu
Părinții elevului ucigaș din SUA îi știau intențiile criminale. Mama i-a scris ”LOL, trebuie să înveți să nu fii prins” înainte de atacul de la liceu - Profimedia Images

James şi Jennifer Crumbley au fost puşi sub acuzare pentru omor prin imprudenţă în legătură cu atacul de la Oxford High School dintr-o suburbie a oraşului Detroit. În conformitate cu legea din Michigan, o acuzaţie de omor prin imprudenţă poate fi formulată dacă există dovezi că cineva a contribuit la decesul sau rănirea unei persoane.

Tatăl adolescentului a cumpărat în urmă cu o săptămână o armă pe care fiul şi-a însuşit-o, iar mama lui - din dovezile strânse de autorităţi - era la curent cu problemele de comportament ale băiatului.

În cazul în care vor fi condamnaţi, soţii Crumbley riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

Elevul ucigaș s-a lăudat cu arma folosită în atacul de la liceu pe rețelele de socializare

Pe acelaşi subiect

Ancheta a scos la iveală că elevul și-a însoțit tatăl, vinerea trecută, când bărbatul a cumpărat arma de foc despre care se crede că a fost folosită la atacul armat. 

Într-o postare pe rețelele de socializare, adolescentul scris mesajul „noua mea frumusețe”, adăugând un emoji în formă de inimă, alături de o fotografie cu arma cumpărată de tatăl lui.

Cu doar o zi înainte de atacul armat de la liceu, o profesoară a spus că l-a văzut pe adolescent căutând muniție online, ceea ce a determinat o întâlnire cu oficialii școlii. După ce a fost informată despre incident, mama lui Ethan Crumbley i-a trimis un mesaj fiului ei: „LOL, nu sunt supărată pe tine. Trebuie să înveți să nu fii prins”, scrie BBC.

Mama elevului ucigaș i-a trimis mesaje înainte ca adolescentul să-și împuște colegii

Și marți dimineața - cu câteva ore înainte de tragedie - părinții lui Ethan Crumbley au fost chemați la școală pentru o întâlnire urgentă, după ce profesorii au găsit un bilet scris de fiul lor, inclusiv mai multe desene cu arme și oameni însângerați și mesajele: „gândurile nu se vor opri, ”ajută-mă”, respectiv „sânge peste tot”. Băiatul mai scrisese „Viața mea este inutilă” și „Lumea e moartă”, potrivit procurorului.

Oficialii școlii le-au spus celor doi că vor trebui să caute consiliere pentru fiul lor. Dar părinții băiatului nu doreau ca acesta să fie scos de la școală în acea zi și nici nu l-au întrebat dacă avea arma cu el.

Mai târziu în acea zi, mama lui Ethan Crumbley i-a trimis un mesaj fiului ei îi care i-a scris: „Ethan, nu o face”. Câteva minute mai târziu, soțul ei a sunat la poliție pentru a raporta că arma lui a dispărut, a spus procurorul.

Dar, potrivit autorităților, băiatul ieșise deja din baia școlii și își împușcase colegii.

Deși pistolul a fost achiziționat în mod legal, „se pare că a fost disponibil în mod gratuit” pentru uzul copilului, notează procurorii. 

Adolescentul de 15 ani a fost învinuit ca un adult

Fiul lor, Ethan, în vârstă de 15 ani, a fost învinuit ca un adult - patru capete de acuzare pentru omor calificat, un cap de acuzare pentru terorism cauzator de moarte, şapte capete de acuzare pentru agresiune cu intenţie de omor şi 12 capete de acuzare pentru posesie de armă de foc în comiterea unei infracţiuni.

Patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani au fost ucişi şi şapte au fost răniţi în atacul de marţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Părinții elevului ucigaș din SUA îi știau intențiile. ”LOL, trebuie să înveți să nu fii prins”, i-a scris mama cu o zi înainte de atac