Antena Meniu Search
x

Galerie foto Părinții elevului ucigaș din SUA fuseseră chemați la școală cu câteva ore înainte de tragedie. Ce au descoperit anchetatorii

Cronologia evenimentelor care au condus la atacul mortal de la liceul din Michigan, SUA, dezvăluie că au existat îngrijorări cu privire la comportamentul adolescentului de 15 ani, înainte de tragedia care a făcut patru morți și șapte răniți.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.12.2021, 17:18

Cu o zi înainte ca Ethan Crumbley, în vârstă de 15 ani, să deschidă focul asupra colegilor săi de la liceul Oxford, elevul s-a întâlnit „cu personalul școlii cu privire la un comportament îngrijorător al acestuia”, a spus șeriful din Oakland, Michael Bouchard, potrivit CNN.

Și, cu câteva ore înainte de atacul armat de marți, Crumbley și părinții lui au avut o întâlnire cu oficialii școlii pe o altă problemă, potrivit lui Bouchard, care a refuzat să dea detalii despre acele discuții. 

În timpul audierii lui Crumbley de miercuri, autoritățile au spus că au găsit două videoclipuri pe telefonul mobil al elevului în care acesta vorbea despre cum dorește să-și împuște colegii de la liceu.

Elevul ucigaș din SUA avea filmări pe telefon când spunea că vrea să își împuște colegii

Pe acelaşi subiect

O altă dovadă descoperită de anchetatori este un jurnal care se afla în rucsacul lui Crumbley, care detalia „dorința lui de a împușca pe toți cei din școală”, a spus Lt. Tim Willis în timpul procesului de judecată.

Videoclipul de la școală arată că atacatorul a tras asupra victimelor de la mică distanță, țintând adesea în cap sau în piept, a declarat Bouchard pentru CNN miercuri.

În instanță, procurorii au spus că videoclipurile de la camerele de supraveghere ale școlii l-au arătat pe Crumbley cu un rucsac și un minut mai târziu ieșind dintr-o baie fără rucsac și cu o armă în mână.

Elevul ucigaș din SUA, acuzat de terorism 

Crumbley a început să tragă în afara băii, a spus procurorul Marc Keast. După ce studenții au început să fugă, el a mers pe hol într-un „ritm metodic” și a împușcat în sălile de clasă și în studenții care nu scăpaseră, a spus Keast. Asta a continuat încă patru sau cinci minute până când a mers într-o altă baie, a spus Keast.

Când au sosit polițiștii, el a pus pistolul jos și s-a predat.

Ethan Crumbley este acuzat de acțiuni de terorism și de patru crime de gradul I. El se confruntă, de asemenea, cu șapte capete de acuzare pentru agresiune cu intenție de omor și 12 capete de acuzare pentru deținerea unei arme de foc în timpul comiterii unei infracțiuni, a declarat procurorul din județul Oakland Karen D. McDonald.

Autoritățile au spus că adolescentul a fost folosit un pistol semiautomat Sig Sauer SP2022 de 9 mm, achiziționat de tatăl lui cu patru zile înainte de atac. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Părinții elevului ucigaș din SUA fuseseră chemați la școală cu câteva ore înainte de tragedie. Ce au descoperit anchetatorii