Antena Meniu Search
x

Parlamentar ucrainean: Rusia încearcă să înfometeze Mariupol ca să-i forţeze capitularea

Dmitro Gurin, un membru al parlamentului ucrainean din Mariupol, crede că Rusia încearcă să înfometeze orașul pentru a-i forța capitularea.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 10:48

Parlamentar ucrainean: Rusia încearcă să înfometeze Mariupol ca să-i forţeze capitularea - Profimedia

Ucraina a respins termenul limită al Rusiei pentru ca forțele sale să înceteze luptele în orașul-port asediat, declarând că nu poate fi vorba de soldații să-și depună armele. Gurin a spus că orașul, unde se estimează că 300.000 de oameni sunt blocaţi, nu se va preda.

„Rușii nu deschid coridoare umanitare, nu lasă convoaiele umanitare să intre în oraș. Vedem clar acum că scopul rușilor este să înceapă să [creeze] foamete [în oraș] pentru a-și consolida poziția în procesul diplomatic, iar dacă orașul nu se predă, iar orașul nu se va preda, oamenii nu vor fi lăsaţi să iasă”, a declarat parlamentarul.

Rusia încearcă să înfometeze Mariupol ca să-i forţeze capitularea

Gurin spune că echipele încă nu pot căuta prin dărâmăturile teatrului din oraş, despre care oficialii ucraineni spun că a fost bombardat de Rusia miercurea trecută. Se crede că sute de oameni au rămas prinși în subsol. Moscova neagă că a vizat clădirea.

„Serviciile nu pot căuta printre dărâmături pentru că bombardamentele nu se opresc niciodată. Este cu adevărat periculos”, spune el. Gurin nu a putut da o estimare cu privire la câți oameni au reușit să fugă din zonă deoarece „nu avem legătură cu Mariupol”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Parlamentar ucrainean: Rusia încearcă să înfometeze Mariupol ca să-i forţeze capitularea