Antena Meniu Search
x

Parlamentarii ruşi au aprobat în unanimitate cererea lui Putin de a desfășura trupe în afara Rusiei

Camera superioară a parlamentului Rusiei a votat în unanimitate, marți după-amiază, în favoarea acordării lui Vladimir Putin autoritatea de a desfășura forțele armate ale Rusiei în străinătate pentru ceea ce a descris ca fiind ”o misiune de menținere a păcii în două regiuni separatiste din estul Ucrainei”, scrie The Guardian.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.02.2022, 18:50

Parlamentarii ruşi au aprobat în unanimitate cererea lui Putin de a desfășura trupe în afara Rusiei
Parlamentarii ruşi au aprobat în unanimitate cererea lui Putin de a desfășura trupe în afara Rusiei - DPA Images via Hepta

Votul îi permite oficial lui Vladimir Putin să trimită trupe în regiunea Donbas din Ucraina. Decizia intră în vigoare imediat, a spus unul dintre parlamentari în timp ce discutau moțiunea.

Rusia a început invazia Ucrainei, susține Casa Albă. Tot mai multe trupe şi tehnică militară sunt trimise în Doneţk şi Lugansk, după ce Vladimir Putin a semnat decretul pentru independenţa republicilor separatiste. Întregul continent pare să stea pe un butoi de pulbere.

Val de reacții după gestul Rusiei de a trimite trupe în Ucraina

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, şi-a exprimat, marţi, îngrijorarea cu privire la recunoaşterea de către Rusia a celor două republici autoproclamate din estul Ucrainei, avertizând că „o escaladare militară ar creşte semnificativ riscul unor încălcări grave ale drepturilor omului”.

„Orice escaladare semnificativă a acţiunii militare creează un risc crescut de încălcări grave ale drepturilor omului, precum şi de încălcări ale dreptului internaţional umanitar”, a spus Bachelet.

Marea Britanie a anunțat deja că a decis sancţionarea a cinci bănci ruseşti şi a trei oligarhi „foarte apropiaţi” Rusiei, ca urmare a recunoaşterii independenţei regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Parlamentarii ruşi au aprobat în unanimitate cererea lui Putin de a desfășura trupe în afara Rusiei