Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pentagonul monitorizează posibilul atac cu arme chimice din Mariupol. Cresc tensiunile între NATO şi Rusia

Forțele ruse ar fi desfășurat o potențială muniție chimică în Mariupol, iar Pentagonul monitorizează acum posibilul atac cu arme chimice. „Aceste rapoarte, dacă sunt adevărate, sunt profund îngrijorătoare și reflectă preocupările pe care le-am avut cu privire la potențialul Rusiei de a folosi o varietate de agenți de control al revoltelor, inclusiv gaze lacrimogene amestecate cu agenți chimici, în Ucraina”, a spus secretarul de presă al Departamentului Apărării, John Kirby.

de Redactia Observator

la 12.04.2022 , 16:36

Tanc lângă o clădire din Ucraina Tanc lângă o clădire din Ucraina - Hepta

Dacă s-ar descoperi că Rusia a folosit arme chimice în orașul strategic, ar reprezenta o escaladare majoră a conflictului și ar putea fi o provocare directă pentru NATO de a acționa.

John Kirby, secretarul de presă al Departamentului Apărării: „Suntem la curent cu rapoartele din rețelele sociale care susțin că forțele ruse au desfășurat o potențială muniție chimică în Mariupol, Ucraina” (...) „Nu putem confirma în acest moment și vom continua să monitorizăm îndeaproape situația.”

Acuzaţiile privind atac cu arme chimice vin din partea Batalionului Azov

Articolul continuă după reclamă

Raportul inițial a fost sub forma unui mesaj Telegram postat de Batalionul Azov, o parte ultra-naționalistă a Gărzii Naționale Ucrainene. Mesajul spunea că forțele ruse au folosit „o substanță otrăvitoare de origine necunoscută”.

Liz Truss, secretarul britanic de externe: „Orice utilizare a unor astfel de arme ar reprezenta o escaladare crudă a acestui conflict și îi vom cere socoteală lui Putin și regimului său”

Oficialii americani avertizează de câteva zile că armata rusă va continua aproape sigur să comită ceea ce ei numesc „atrocități”, în timp ce își dublează atacurile din regiunile de est ale Ucrainei, potrivit CNBC.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Pentagonul monitorizează posibilul atac cu arme chimice din Mariupol. Cresc tensiunile între NATO şi Rusia