Antena Meniu Search
x

Peste 12.000 de cazuri de infectare cu varianta Omicron, raportate în Marea Britanie în 24 de ore

Marea Britanie a raportat peste 12.000 de cazuri confirmate cu varianta Omicron a coronavirusului, potrivit ultimelor date zilnice furnizate de autorităţi duminică, scrie The Guardian.

de Redactia Observator

la 19.12.2021, 18:28

- Profimedia (scop ilustrativ)

Health Security Agency a scris pe Twitter că au existat încă 12.133 de cazuri confirmate de Omicron în ultimele 24 de ore, ducând numărul total de cazuri confirmate la 37.101. 

Apariţia variantei Omicron în Marea Britanie

Primul caz de Omicron a fost anunţat pe 24 noiembrie de Africa de Sud, primul eşantion pozitiv datând din 9 noiembrie. De atunci a fost descoperită în mai multe ţări din întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie, unde primele cazuri au fost raportate pe 27 noiembrie la două persoane din Anglia care au avut legături de călătorie cu Africa de Sud.

Dar primul caz cunoscut nu este acelaşi cu prima infecţie. Reluând opiniile altor experţi, profesorul Oliver Pybus, co-directorul programului şcolii Oxford Martin privind genomica pandemică, a spus că Omicron circulă probabil de cel puţin o lună.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Peste 12.000 de cazuri de infectare cu varianta Omicron, raportate în Marea Britanie în 24 de ore