Antena Meniu Search
x

Mii de oameni au protestat faţă de măsurile anti-Covid impuse în Germania. Carantină pentru cei care vin din Marea Britanie

Mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor anti-Covid în mai multe oraşe din Germania, inclusiv Hamburg şi Düsseldorf. Cei care se opun vaccinării au devenit din ce în ce mai nemulţumiţi de regulile legate de virus, scrie Deutsche Welle.

de Redactia Observator

la 19.12.2021, 08:20

Mai multe mii de persoane au ieşit pe străzi în oraşul port din nordul ţării Hamburg, au mărşăluit de-a lungul oraşului, a anunţat Poliţia. Au fost înregistraţi în jur de 8.000 de participanţi. 

„Nu vaccinării obligatorii!” era scris pe pancarte, precum şi „Jos mâinile de pe copiii noştri!”

În vestul oraşului Düsseldorf, Poliţia a estimat că au fost 4.000 de protestatari care au demonstrat în centrul oraşului. Alte 1.000 de persoane au fost înregistrate. Alianţa „Dusseldorf takes a stand” a înregistrat un contra-protest cu aproximativ 200 de participanţi. 

Vaccinarea pentru copii va începe în Germania după recomandările făcute de specialiştii din ţară. Părinţii sunt împărţiţi cu privire la această problemă. Anti-vaxerii luptă faţă de o posibilă introducere a vaccinării obligatorii în anul următor. Demonstraţii au avut loc şi în centrul financiar Frankfurt, precum şi în oraşele din sud-vest Karlsruhe şi Freiburg. Poliţia a spus că aproximativ 3.500 de persoane au mărşăluit prin centrul oraşului Freiburg, adăugând că s-au împărţit sporadic, deoarece unii participanţi nu purtau măşti obligatorii.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aproximativ 900 de oameni au ieşit în stradă în Karlsruhe pentru a protesta împotriva vaccinărilor obligatorii, în special pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, cum ar fi asistentele. La Berlin, câteva zeci de manifestanţi s-au adunat la Poarta Branderburg. 

Oficialii de la Berlin au interzis o demonstraţie cu 2.000 de participanţi, invocând că demonstranţii au încălcat regulile coronavirus, cum ar fi obligaţia de a purta mască şi de a păstra distanţa socială. Cu toate acestea, protestatarii s-au adunat de multe ori, în ciuda interdicţiilor poliţiei. Germania are o rată de vaccinare relativ scăzută, cu doar 70% din populaţia totală vaccinată contra virusului. Peste 6,76 milioane de cazuri şi 108.000 de decese au fost raportate de la începutul pandemiei.

Germania impune carantină celor care vin din Marea Britanie

Potrivit Reuters, de luni, Germania va impune carantină celor care vin din Marea Britanie şi va cere test negativ la Covid-19 pentru intrarea în ţară, a anunţat sâmbătă Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase. 

„Răspândirea Omicron în Marea Britanie este foarte evidentă... Trebuie să prevenim răspândirea cât mai mult posibil şi să o încetinim cât mai mult posibil”, au spus miniştrii regionali într-un comunicat.

Marea Britanie a raportat infecţii zilnice record cu COVID-19 în ultimele trei zile, ajungând la peste 90.000 vineri. Infecţiile au crescut abrupt în Germania până în octombrie şi noiembrie, dar au scăzut lent din decembrie, cu 50.968 raportate vineri.

Criza COVID, agravată de varianta Omicron în Germania

Germania, care este deja afectată de o creştere a cazurilor COVID, trebuie să se pregătească de un nou ”val masiv”, cauzat de răspândirea fulgerătoare a variantei Omicron a SARS-CoV-2, a avertizat vineri noul ministru german al Sănătăţii, Karl Lauterbach.

”Trebuie să ne pregătim de o provocare pe care nu am mai cunoscut-o sub această formă. Chiar şi o evoluţie un pic mai blândă (n.r. a bolii) nu va face vreo diferenţă”, a subliniat, într-o conferinţă de presă la Hanovra, Karl Lauterbach. Rămâne de văzut cât de periculoasă este, de fapt, noua variantă Omicron. Însă chiar dacă infectările ar fi mai puţin grave, acest lucru ”ar menţine, poate, nivelul morţilor la un nivel scăzut timp de două sau trei săptămâni, în vreme ce creşterea numărului de cazuri va fi consumat deja acest avantaj”, a subliniat ministrul, potrivit news.ro. Acesta consideră că o perioadă dificilă este ”inevitabilă” în viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mii de oameni au protestat faţă de măsurile anti-Covid impuse în Germania. Carantină pentru cei care vin din Marea Britanie