Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ploile torențiale și inundațiile au făcut prăpăd pe coasta de est a Australiei

Coasta de est a Australiei a fost măturată de inundaţiile fulgerătoare. Ploile abundente de sâmbătă au dus la evacuarea mai multor regiuni. Apele au ajuns până în dreptul ferestrelor caselor din unele zone, în timp ce în altele curentul electric a fost chiar întrerupt. Autorităţile locale i-au avertizat pe localnici să rămână în case.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 20.03.2021, 16:20

  • Inundaţii puternice în estul Australiei
  • Oamenii au fost sfătuiţi să evite deplasările

Coasta de est a Australiei a fost afectată de ploile abundente de sâmbătă, provocând inundații fulgerătoare extrem de periculoase care au forțat evacuarea mai multor regiuni, în timp ce apele au înconjurat casele, au înghițit drumurile şi chiar au dus la tăierea mai multor linii electrice.

În Sydney, cel mai mare oraș al țării, autoritățile au pledat pentru ca oamenii să rămână acasă, în timp ce un baraj major s-a revărsat și o mini-tornadă a apărut într-o suburbie din vest. Cea mai mare parte a coastei statului New South Wales, care găzduiește aproximativ o treime din cele 25 de milioane de oameni din Australia, a atins recorduri de precipitații încă de la începutul lui martie. 

''Urăsc să spun asta din nou tuturor cetățenilor noștri, dar nu va fi o săptămână ușoară pentru noi'', a declarat politicianul Gladys Berejiklian într-un briefing televizat. ''Ploaia poate să nu se oprească până joi sau vineri.''

Inundaţiile au făcut prăpăd în calea lor

Pe acelaşi subiect

Oficialii au emis nouă ordine de evacuare pentru aproximativ 15 zone până sâmbătă după-amiază. Imaginile au arătat cum apa a ajuns în unele locuri până la ferestre. Barajul Warragamba, o sursă majoră de apă pentru Sydney, a început să se reverse sâmbătă după-amiază. Oficialii au avertizat că deversarea se va adăuga rapid la râurile deja umflate, ducând la inundații fulgerătoare, potrivit reuters.com.

O mini-tornadă a apărut într-o suburbie din vestul orașului, provocând daune la mai mult de 30 de case, doborând copaci și tăind curentul electric, au spus serviciile de urgență. Oamenii au fost îndemnați să rămână acasă și să evite orice călătorie neesențială. 

Echipajele de urgență au răspuns la aproximativ 4.000 de apeluri de ajutor în ultimele două zile. ''Mesajul este clar: nu mergeți și nu conduceți prin apele provocate de inundații, nu conduceți prin apa care acoperă un drum''

Evenimentele sociale și sportive au fost anulate în întreaga țară, inclusiv jocuri de fotbal și una dintre cursele de cai. Guvernul federal a declarat că vremea extremă afectează administrarea vaccinului anti-COVID-19 nu doar în Sydney, ci și în tot statul, dar a spus că întârzierile ar trebui să dureze doar câteva zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ploile torențiale și inundațiile au făcut prăpăd pe coasta de est a Australiei