Antena Meniu Search
x

Polonia trimite mesaje de avertizare migranţilor: "Graniţa e sigilată. Nu acceptaţi pastile de la soldaţii din Belarus". Ce ar conţine acele "pastile"

Situaţia tensionată de la graniţa dintre Belarus şi Polonia a determinat autorităţile poloneze să trimtă SMS-uri migranţilor care încearcă să treacă frontiera.

de Redactia Observator

la 12.11.2021, 15:56

Polonia trimite mesaje de avertizare migranţilor: "Graniţa e sigilată. Nu acceptaţi pastile de la soldaţii din Belarus". Ce ar conţine acele "pastile"
Polonia a închis principala rută dintre Varşovia şi Minsk - Profimedia

Potrivit The Telegraph, migranţii sunt avertizaţi să nu forţeze trecerea graniţei şi nici să nu accepte pastile de la soldaţii armatei din Belarus. "Graniţa poloneză este sigilată. Autorităţile belaruse v-au minţit. Întoarceţi-vă la Minsk! Nu acceptaţi niciun fel de pastile de la soldaţii belaruşi", este mesajul pe care migranţii îl primesc pe telefoanele mobile.

Conform AlJazeera, sunt informaţii potrivit cărora pastilele pe care le-ar oferi soldaţii din Belarus conţin metadonă, pentru a-i face pe migranţi să reziste condiţiilor meteo, dar şi epuizării cauzată de ciocnirile cu forţele de ordine poloneze.

Polonia a închis principala rută dintre Varşovia şi Minsk

Autorităţile poloneze au închis marţi, 9 noiembrie, punctul de trecere al frontierei de la Kuznica, una dintre cele două artere importante care leagă capitalele Poloniei şi Belarusului. Potrivit ministrului de interne polonez, în vară, un grup de migranţi care a trecut în Lituania a primit metadonă. Armata din Belarus le-ar fi spus migranţilor că le oferă "pastile" care îi vor ajuta "să supravieţuiască" călătoriei.

Armata poloneză a trimis un elicopter să survoleze graniţa de-a lungul frontierei cu Belarus, iar în imagini au fost surprinşi bărbaţi cu măşti şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj despre care polonezii cred că sunt militari sau poliţişti din Belarus.

De partea cealaltă, Belarusul, prin vocea preşedintelui Alexander Lukaşenko, a avertizat că situaţia tensionată de la graniţă poate escalada şi se poate ajunge chiar la un conflict direct între cele două armate. "Mi-e teamă că această confruntare de la graniţă ar putea trece la nivelul următor şi am putea avea o fază activă. Toate provocările sunt posibile", a declarat Alexander Lukaşenko într-un discurs susţinut miercuri seară la postul public de televiziune din Belarus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Polonia trimite mesaje de avertizare migranţilor: "Graniţa e sigilată. Nu acceptaţi pastile de la soldaţii din Belarus". Ce ar conţine acele "pastile"