Antena Meniu Search
x

Lukaşenko reacţionează după ce a fost acuzat de "război hibrid": "Nebunilor, nenorociţilor vreţi să vă protejez eu de migranţi". Reacţia venită de la Casa Albă

Criza migranţilor de la graniţa dintre Polonia şi Belarus escaladează. Cel puţin la nivel declarativ, pentru că în teren situaţia a fost una liniştită în cursul nopţii trecute, potrivit reprezentaţilor armatei poloneze.

de Redactia Observator

la 10.11.2021, 22:30

Lukaşenko reacţionează după ce a fost acuzat de "război hibrid": "Nebunilor, nenorociţilor vreţi să vă protejez eu de migranţi". Reacţia venită de la Casa Albă
- Profimedia

Polonia şi-a întărit efectivele de armată şi poliţie dispuse la graniţa cu Belarus, însă tensiunile din cursul zilei de ieri nu au degenerat pe timpul nopţii. Războiul declaraţiilor este însă în plină desfăşurare. Uniunea Europeană acuză Belarusul, şi voalat Rusia, că ar fi orchestrat această criză a migranţilor pe care oficialii de al Bruxelles o încadrează la "război hibrid". De partea cealaltă, Alexander Lukaşenko, preşedintele Belarusului, acuză Uniunea Europeană pentru sancţiunile impuse regimului de la Minsk în ultima perioadă.

Într-un discurs susţinut la televiziunea naţională din Belarus, Lukaşenko a răspuns acuzaţiilor de "război hibrid" venite de la Bruxelles. "Voi nebunilor, nenorociţilor, vreţi ca eu să vă protejez de migranţi. Mi-e teamă că această confruntare de la graniţă ar putea trece la nivelul următor şi am putea avea o fază activă. Toate provocările sunt posibile", a declarat preşedintele din Belarus, potrivit ABC News, care a acuzat că armata poloneză a survolat zona de la graniţă cu elicoptere ce au zburat la joasă înălţime pentru a agita grupurile de migranţi.

Întâlnire Ursula von der Leyen - Joe Biden despre criza migranţilor

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele american Joe Biden au avut o întrevedere miercuri, 10 septembrie, la Casa Albă, pentru a discuta despre criza de la graniţa Uniunii Europene, precum şi despre situaţia din Ucraina.

"Am avut o întâlnire productivă cu președintele Joe Biden. Am atins o serie de probleme, inclusiv situația de la granița cu Belarus Acesta este un atac hibrid. Nu este o criză a migrației. La începutul săptămânii viitoare, ne vom extinde foarte rapid sancțiunile împotriva Belarusului", a declarat Ursula von der Leyen la finalul întâlnirii cu Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Lukaşenko reacţionează după ce a fost acuzat de "război hibrid": "Nebunilor, nenorociţilor vreţi să vă protejez eu de migranţi". Reacţia venită de la Casa Albă