Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poveste sfâşietoare: Un adolescent de 15 ani s-a sinucis după ce a rămas orfan, în Australia

Un adolescent aborigen, în vârstă de 15 ani, s-a sinucis după ce a rămas orfan şi trăia într-o casă sărăcăcioasă alături de alţi 13 oameni.

de Monica Palade

la 18.04.2021 , 14:11

Poveste sfâşietoare: Un adolescent de 15 ani s-a sinucis după ce a rămas orfan, în Australia - Shutterstock

Băiatul şi-a luat viaţa la patru ani, după ce mama sa, singurul părinte pe care îl mai avea, s-a sinucis, lăsând în urmă şi pe drumuri opt copii.

Trupul lui a fost găsit în Perth, Australia, în zona de pășuni, chiar lângă casa comunitară supraaglomerată în care stătea. O femeie în a cărei casă dormea băiatul pe podea l-a descris ca fiind iubitor, dar deprimat și simţea lipsa fraţiilor săi.

O mamă singură, care avea cinci copiii, l-a luat pe băiat la ea şi a spus că uneori 14 oameni dormeau pe saltele sau pe podea.

Articolul continuă după reclamă

„Situația în care se aflau acești copii era destul de tristă ... Fusese o viață complicată pentru ei”, a povestit ea pentru The West Australian. „Nu aveau unde se duce, niciun ajutor, niciun sprijin, fără îndrumări. Nimic”.

Pe acelaşi subiect

O viaţă de chin

După ce tatăl copiilor a murit în 2015, mama sa şi-a luat viaţa în 2017. Moartea ei a fost traumatizantă pentru copii, care au fost trimiși să locuiască cu bunica lor în New South Wales.

S-a mutat înapoi în WA și, din 2017, frații au fost răspândiți între rude și cunoscuți în întreaga Australie - și au avut o evoluție slabă, pe măsură ce durerea și depresia au apărut. Locuința a reprezentat o problemă majoră pentru copii, majoritatea fiind adunaţi pe podea sau pe canapele de locuințe guvernamentale deja supraaglomerate.

„Ne-am dus pur și simplu peste tot, diferite case… (nu a existat) niciun sprijin”, a declarat sora sa, care are 24 de ani, pentru The West Australian.

Un avocat național important în domeniul prevenirii suicidului a cerut autorităților să acționeze imediat, astfel încât frații săi „traumatizați și vulnerabili” să nu-și pună şi ei capăt vieţii. "Sunt într-o mare de durere", a declarat pentru Daily Mail Australia, Gerry Georgatos, directorul Proiectului Național de Prevenire a Suicidului și Recuperare a Traumelor.

„Și-au pierdut părinții și acum și-au pierdut fratele. În opinia mea, sunt într-un pericol devastator”.

Domnul Georgatos a spus că toți suferă „niveluri acute de anxietate și depresie” și că au nevoie disperată de siguranță. Aceștia sunt factori majori pentru sinucidere, în special la persoanele fără adăpost.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Poveste sfâşietoare: Un adolescent de 15 ani s-a sinucis după ce a rămas orfan, în Australia