Antena Meniu Search
x

Galerie foto Povestea cartierului Itaewon, unde s-a întâmplat tragedia din Seul. Un loc plin de istorie şi preferatul tinerilor pentru viaţa de noapte

Cartierul Itaewon din Seul, cu străzile sale înguste și aleile pline de baruri și alte afaceri, a fost un reper al culturii vibrante şi al vieții de noapte din Coreea de Sud, timp de zeci de ani.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 30.10.2022, 15:04

A fost prezentat în mai multe seriale sud-coreene și melodii pop sud-coreene, cum ar fi Itaewon Class, care a fost difuzat de Netflix în 2020.

Reputația sa s-a scufundat în anii 1990 din cauza unei crime oribile care a avut loc într-un restaurant Burger King. dar și a altor crime care au urmat. Şi-a recâștigat ulterior reputaţia pentru a îmbrățișa diverse culturi din întreaga lume și a fost din nou un loc preferat pentru tineri.

În aceste zile, Itaewon este unul dintre cele mai populare cartiere din Seul, pentru o ieșire de noapte. Localnicii și străinii se adună acolo în fiecare weekend, dar Halloween-ul este una dintre cele mai aglomerate nopți ale anului.

Zona găzduia evenimentul de sâmbătă seara, fără restricții Covid, primul eveniment de după pandemie la care nu a mai fost necesară purtarea măștii sau limitarea numărului de participanți.

Pe acelaşi subiect

Tragedie la petrecerea de Halloween

„După doi ani de restricții Covid, aici toată lumea vrea să meargă”, spune Ana, o studentă din Spania care se afla în zonă când s-a produs busculada.

Acum întreaga țară este zguduită de amploarea dezastrului care a avut loc acolo - tineri călcaţi în picioare până la moarte în timp ce erau la o petrecere.

În timp ce deplâng pierderile de vieţi omeneşti, unii proprietari ai afacerilor locale din cartierul respectiv nu sunt optimişti pentru viitorul zonei.

"După toate acestea, vor mai veni oamenii acum la Itaewon? Nu vor", a declarat pentru presa străină Park Geun-ho, care conduce afaceri în district de aproape 30 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Povestea cartierului Itaewon, unde s-a întâmplat tragedia din Seul. Un loc plin de istorie şi preferatul tinerilor pentru viaţa de noapte