Antena Meniu Search
x

Un francez, printre victimele busculadei de la Seul, iar alţi doi printre răniţi. Majoritatea victimelor au 20 de ani

Cel puţin 153 de persoane - 97 de femei şi 56 de bărbaţi - au murit într-o busculadă tragică pe străzile Seulului, în timp ce sărbătoreau Halloweenul, dintre care 21 sunt străini, iar între ei se află şi un francez, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, o informaţie confirmată de către o sursă diplomatică cotidianului Le Figaro, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 30.10.2022, 14:41

Un francez, printre victimele busculadei de la Seul, iar alţi doi printre răniţi. Majoritatea victimelor au 20 de ani
- Profimedia

De asemenea, doi francezi se află între cei 133 de răniţi, şi au fost externaţi, potrivit sursei diplomatice citate de cotidianul francez. Ambasada Franţei în Coreea de Sud ”le recomandă cetăţăenilor francezi din Coreea să intre în contact cât mai rapid cu rudele lor, pentru a le linişti”. Majoritatea victimelor busculadei au fost identificate ca fiind în vârstă de 20 de ani.

”Franţa este alături de voi”, a declarat şeful statului francez

Patru dintre victime sunt adolescenţi, potrivit Yonhap. Patru dintre victimele străine sunt iranieni, patru sunt chinezi, iar trei sunt ruşi. Între victime se mai află un american, un vietnamez, un norvegian, un srilankez, un kazah, un thailandez şi un austriac. La puţin timp după anunţarea tragediei, preşedintele francez Emmanuel Macron a trasmis ”un gând plin de emoţie locuitorilor Seulului şi întregului popor coreean”.

”Franţa este alături de voi”, a declarat şeful statului francez. Premierul francez Elisabeth Borne şi-a exprimat o ”emoţie foarte puternică”. Quai d'Orsay nu a comunicat, pentru moment, moartea vreunui francez în această tragedie. Noaptea de sâmbătă spre duminică s-a transformat într-un coşmar la Itaewon, un cartier din Seul situat în apropiere de o fostă bază militară americană, cunoscut printr-o atmosferă cosmopolită, cu numeroase baruri şi restaurante. Aproximativ 1000.000 de persoane, estimează presa, se aflau în cartier, pentru a sărbători Halloweenul, primul la Seul de la începutul pandemiei Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un francez, printre victimele busculadei de la Seul, iar alţi doi printre răniţi. Majoritatea victimelor au 20 de ani