Antena Meniu Search
x

Video Povestea fetiței cu Sindrom Down care a mers la școală de mână cu președintele Macedoniei de Nord. ”Toţi suntem egali în societate”

O lecţie de umanitate şi empatie vine din Macedonia de Nord. O fetiţă cu sindromul Down, necăjită la ore de ceilalţi copii şi respinsă de părinţii lor care au făcut o petiţie pentru a o muta din clasă, a fost dusă la şcoală chiar de preşedintele ţării. Impresionat de povestea fetei, şeful statului a vizitat-o acasă, apoi a mers cu ea de mână până la şcoală.

de Redactia Observator

la 11.02.2022, 20:31

Vezi și

Acasă, înconjurată de familie şi în braţele iubitoare ale părinţilor ei, Embla Ademi e un copil ca oricare altul. La şcoală, însă, colegii ei şi părinţii lor nu pot vedea dincolo de boala genetică de care suferă. Embla are sindromul Down, iar din acest motiv e marginalizată şi necăjită de ceilalţi copii. Unii părinţi chiar au făcut o petiţie în care au cerut ca micuţa să înveţe în altă parte.

Președintele Macedoniei de Nord a vizitat-o acasă pe fetița de 11 ani cu Sindrom Down

Impresionat de povestea fetei 11 ani, preşedintele Macedoniei de Nord a vizitat-o acasă. ”Copiilor cu dezvoltare atipică trebuie să li se respecte drepturile şi trebuie să se simtă egali şi bineveniţi în societate”, a transmis şeful statului.

Preşedintele a stat de vorbă cu părinţii copilei şi i-a încurajat să nu se dea bătuţi. Apoi, a luat-o de mână pe Embla şi a condus-o la şcoală.

Pe acelaşi subiect

Mesajul președintelui Macedoniei de Nord, în cazul fetiței Embla Ademi

Stevo Pendarovski, preşedinte Macedonia de Nord: ”Am venit să îmi arăt sprijinul faţă de copiii atipici ca să înţelegem că toţi suntem egali în societate, că incluziunea este un principiu de bază şi acest lucru nu trebuie să se reflecte doar pe hârtie, ci şi în realitate”.

Lecţia de empatie predată de preşedinte e dublată şi de măsuri concrete. Şi Avocatul Poporului şi Comisia Anti-discriminare din Macedonia s-au autosesizat în cazul copilei discriminate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Povestea fetiței cu Sindrom Down care a mers la școală de mână cu președintele Macedoniei de Nord. ”Toţi suntem egali în societate”