Antena Meniu Search
x

O fetiță cu sindromul Down, hărțuită de colegii de clasă, a fost dusă la școală chiar de președintele Macedoniei de Nord

O fetiță din Macedonia de Nord, hărțuită de colegii de clasă pentru că suferă de sindromul Down, a fost condusă la școală chiar de președintele țării, într-un gest de susținere. 

de Redactia Observator

la 11.02.2022, 13:26

Președintele Macedoniei de Nord, alături de Embla
Președintele Macedoniei de Nord, alături de Embla - Facebook

După ce președintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, a auzit de cazul Emblei Ademi, o fetiță de 11 ani, cu sindromul Down, hărțuită de colegi, a decis să ia imediat măsuri. Șeful statului a vizitat-o și, într-un gest de susținere, a însoțit-o la școală, scrie khqa.com.

Pe 7 februarie, Pendarovski i-a făcut o surpriză elevei și a însoțit-o la școală. 

"În societate, toți suntem egali. Am venit să-mi arăt sprijinul și să atrag atenția că incluziunea este un principiu de bază", a declarat Pendarovski. 

Pendarovski a subliniat importanța lecțiilor privind incluziunea în școli, instituțiile având o responsabilitate față de copiii cu dizabilități de a-i face să se simtă bineveniți și egali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O fetiță cu sindromul Down, hărțuită de colegii de clasă, a fost dusă la școală chiar de președintele Macedoniei de Nord