Antena Meniu Search
x

Justin Trudeau amenință că va îngheţa conturile bancare ale protestatarilor din Canada: "Trebuie să facem totul să oprim blocajele"

Premierul Justin Trudeau le-a spus membrilor grupului său parlamentar că va invoca Legea privind situațiile de urgență, lege care nu a mai fost folosită niciodată până acum, pentru a da guvernului federal puteri suplimentare pentru a gestiona protestele împotriva mandatului anti-vaccin din întreaga țară.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 17:24

Justin Trudeau amenință că va îngheţa conturile bancare ale protestatarilor din Canada: "Trebuie să facem totul să oprim blocajele"
- Profimedia

Legea privind situațiile de urgență, care a înlocuit Legea privind măsurile de război în anii 1980, definește o urgență națională ca fiind o „situație temporară, urgentă și critică” care "pune în pericol grav viața, sănătatea sau siguranța canadienilor și este de asemenea proporții sau de o natură care depășește capacitatea sau autoritatea unei provincii de a o gestiona".

Acestă lege îi conferă puteri speciale prim-ministrului pentru a răspunde la scenarii de urgență care afectează bunăstarea publică (dezastre naturale, epidemii), ordinea publică (tulburări civile), urgențe internaționale sau urgențe de război, însă aceasta se supune în continuare protecțiilor prevăzute de Carta drepturilor și libertăților Canadiene.

Trudeau spune că măsurile vor fi aplicate pe o „perioadă limitată”, în mod „rezonabil şi proporţional”, iar forţele armate nu vor fi mobilizate.

Trudeau a mai declarat că măsurile vor fi aplicate pe o „perioadă limitată”, în mod „rezonabil şi proporţional”, iar forţele armate nu vor fi mobilizate.  

Pe acelaşi subiect

„Este vorba de menţinerea în siguranţă a canadienilor, de protejarea locurilor de muncă ale oamenilor”, a menţionat premierul Trudeau într-o conferinţă de presă.

Băncile vor putea îngheţa conturile personale are oricărui protestatar, fără a fi nevoie de o hotărâre judecătorească.  

Trudeau a mai afirmat că poliţiştii vor primi „mai multe instrumente” pentru a aresta sau amenda protestatarii şi pentru a proteja infrastructura critică.

Forţele de ordine i-au îndepărtat, duminică, pe manifestanţii împotriva vaccinării obligatorii care blocau Podul Ambasador - o axă cheie pentru graniţa dintre Canada şi Statele Unite SUA.   Sute de manifestanţi protestează în capitala Canadei, Ottawa.

Miting al camionagiilor transformat în val de proteste

Ceea ce a început ca un miting împotriva unei noi măsuri conform căreia toţi camionagiii trebuie să fie vaccinaţi pentru a trece graniţa dintre SUA şi Canada, sau să stea în carantină la întoarcere, s-a transformat într-un val de proteste faţă de toate restricţiile sanitare împotriva COVID-19.

Decizia de a utiliza Legea privind situaţiile de urgentă vine în urma a trei săptămâni de demonstraţii continue.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Justin Trudeau amenință că va îngheţa conturile bancare ale protestatarilor din Canada: "Trebuie să facem totul să oprim blocajele"