Antena Meniu Search
x

Video Convoiul Libertății din Canada a inspirat proteste și în Noua Zeelandă. Manifestanții nu mai vor restricții

Convoiul Libertăţii din Canada a inspirat şi oamenii din cealaltă parte a planetei. În Noua Zeelandă, aproximativ o mie de manifestanţi, mulţi dintre ei cu camioane, rulote şi alte vehicule, au asediat clădirea Parlamentului. Cu toţii au protestat faţă de obligaţia vaccinării, impusă unor categorii de salariaţi, precum profesori, personal medical, poliţişti şi militari. 

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 22:07

Vezi și

Mulţi s-au opus şi purtării măştii de protecţie, obligatorie, de altfel, în magazine şi alte spaţii publice interioare. Protestatarii au promis că nu se vor opri până când restricţiile pandemice nu vor fi ridicate.

''Convoiul Libertăţii'', mişcare de revoltă la adresa restricţiilor guvernului canadian

Capitala Canadei este în stare de urgenţă. Ottawa a ajuns sub asediu, după ce oamenii au ieşit în stradă să ceară ridicarea restricţiilor de pandemie. Cei mai vocali sunt camionagiii, care au blocat mai multe oraşe din ţară. Oamenii şi-au adus la protest inclusiv copiii, iar poliţia a cerut întăriri. 

A început ca un protest faţă de certificatul COVID, însă Convoiul Libertăţii s-a transformat într-o mişcare asurzitoare împotriva tuturor restricţiilor impuse de guvernul condus de Justin Trudeau.

Primarul din Ottawa s-a văzut nevoit să declare stare de urgenţă. Manifestanţii nu au fost, însă, impresionaţi. Cu toţii au venit de acasă cu pancarte, iar camionagiii au claxonat ore în şir pentru a-şi face simţită prezenţa. Copiii au fost şi ei luaţi la protest, la fel şi instrumentele muzicale. Centrul oraşului s-a transformat într-o adevărată scenă de revoltă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Convoiul Libertății din Canada a inspirat proteste și în Noua Zeelandă. Manifestanții nu mai vor restricții