Foto

Premierul Japoniei asigură că Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor avea loc, în ciuda creşterii cazurilor de coronavirus în Tokyo

De Andreea Anghel.
Publicat: 02.01.2021, 08:47.
Actualizat: 02.01.2021, 08:50

Premierul Japoniei Yoshihide Suga a dat asigurări că Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo, amânate anul trecut, vor avea loc. Declaraţia vine pe fondul îngrijorărilor cauzate de creşterea numărului de cazuri de infectare cu Covid-19.

Tokyo a raportat o creștere record a infecțiilor cu Covid-19

Prim-ministrul Japoniei și președintele Comitetului Internațional Olimpic insistă că Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor avea loc în această vară

Profimedia Images

Prim-ministrul Japoniei și președintele Comitetului Internațional Olimpic insistă că Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor avea loc în această vară, în ciuda înregistrării unui număr mare de cazuri de coronavirus în Tokyo.

Orașul gazdă a raportat o creștere record a infecțiilor cu Covid-19 în această săptămână și este pe punctul de a declara starea de urgență. Însă, autorităţile locale au dorit ca odată cu intrarea în Noul An să transmită şi un mesaj prin care anunţau că se vor începe pregătirile pentru competiţia internaţională, notează dailymail.co.uk.

''În această vară, vom organiza Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo, care sunt un simbol al unității mondiale. Vom face pregătiri constante pentru a realiza un eveniment sigur și sigur'', a spus prim-ministrul japonez Yoshihide Suga.

Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a adăugat: ''Tokyo este încă cel mai bine pregătit oraș olimpic din toate timpurile. Mulțumim partenerilor noștri japonezi pentru angajamentul lor și pentru determinarea de a organiza aceste Jocuri într-un mod sigur.''

Verde la vaccin

Între timp, sportivilor li s-a promis că administrarea vaccinului Covid-19 nu îi va face să nu treacă un test pentru depistarea consumului de droguri. Se pare că mai mulţi concurenți se temeau că ar putea fi nevoiți să aleagă între a merge la olimpiadă sau a risca boli grave.

Cu toate acestea, Agenția Mondială Antidoping a declarat că vaccinul Oxford-AstraZeneca nu are un statut interzis. De asemenea, este permisă și utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.