Antena Meniu Search
x

Video Președintele SUA, Joe Biden, despre criza afgană: Credibilitatea noastră nu a fost pusă sub semnul întrebării de către aliați

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, într-o nouă conferință de presă despre criza afgană, a declarat că orice american care vrea să vină acasă din Afganistan, va fi adus acasă. De asemenea, șeful de la Casa Albă a ținut să sublinieze că "Credibilitatea SUA nu a fost pusă sub semnul întrebării de către aliați".

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 21:26

Președintele SUA, Joe Biden
Președintele SUA, Joe Biden - Hepta

"Am întrerupt zborurile din Kabul în această dimineață pentru a ne asigura că persoanele evacuate ajung în punctele lor de tranzit", a explicat Joe Biden, adăugând că zborurile au fost reluate în această seară. Președintele SUA a adăugat că, joi, au fost evacuate 5.700 de persoane, inclusiv 169 de americani care „au trecut peste zidul aeroportului folosind mijloace militare”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

SUA au oferit, de asemenea, sprijin militar aliaților și jurnaliștilor aflați încă în Kabul.

Pe acelaşi subiect

"Lăsați-mă să fiu clar. Orice american care vrea să vină acasă, îl vom aduce acasă", dă asigurări șeful de la Casa Albă. Dar, adaugă el, „nu pot promite nimic în privința rezultatului final” din cauza pericolului de la fața locului.

Întrebat dacă situația din Afganistan a dus la pierderea credibilității SUA, la nivel global, Joe Biden a declarat: "credibilitatea noastră nu a fost pusă sub semnul întrebării de către aliați. Nu am sesizat asta. Dimpotrivă".

Biden a adăugat că americanii se află în legătură permanentă cu talibanii, cărora li s-a spus să nu se opună evacuării persoanelor, în caz contrar riscând represalii.

Evenimentele care au avut loc „săptămâna trecută au fost sfâșietoare. Am văzut imagini cu oameni panicați, care acționează din pură disperare. Este complet de înțeles. Sunt înspăimântați. Sunt triști. Nu știu ce se va întâmpla în continuare”.

Președintele american a continuat prin a lăuda soldații americani aflați încă în Afganistan, care ajută la evacuarea cetățenilor afgani și străini. "Se comportă la cele mai înalte standarde în circumstanțe extraordinar de dificile". Există cel puțin 5.000 de soldați americani pe aeroportul din Kabul, numărul lor, urmând să ajungă la 6.000 în următoarele ore.

Știre în curs de actualizare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Președintele SUA, Joe Biden, despre criza afgană: Credibilitatea noastră nu a fost pusă sub semnul întrebării de către aliați