Antena Meniu Search
x

Alexei Navalnîi mutat în secția-spital a penitenciarului, din cauza unor probleme respiratorii

Alexei Navalnîi a fost mutat în secția-spital a coloniei penitenciare în care se află, din cauza unor probleme respiratorii. Totodată, opozantul lui Vladimir Putin, care a intrat în greva foamei de săptămâna trecută, ar fi fost testat și pentru coronavirus.

de Monica Palade

la 06.04.2021, 10:28

Alexei Navalnîi mutat în secția-spital a penitenciarului, din cauza unor probleme respiratorii - Profimediaimages

Navalnîi s-a plâns că are temperatură şi că a răcit rău şi că trei din colegii săi sunt trataţi de tuberculoză.

„Dacă am tuberculoză, atunci poate mai scap de durerea din spate și amorțeala din picioare. Ar fi frumos", a scris disidentul rus pe Instagram.

Probleme respiratorii

La puțin timp după ce disidentul și-a făcut publică starea, ziarul Izvestia a publicat un comunicat emis de autoritățile penitenciare în care susține că Navalnîi a fost mutat într-o secție-spital din cauza unor probleme respiratorii și că a fost testat pentru mai multe afecțiuni, inclusiv pentru Covid-19.

Pe acelaşi subiect

Raportul nu spune şi unde se află secţia, dar unul dintre avocații săi a spus că părea să se afle în colonia penală corectivă IK-2, la 96 km (60 mile) la est de Moscova, unde era deținut.

Alexei Navalnîi a fost arestat în luna ianuarie după ce s-a întors din Germania, unde a petrecut cinci luni recuperându-se după ce a fost otrăvit. În februarie, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiţionată. Sentința provine dintr-o condamnare de delapidare din 2014 pe care disidentul a respins-o ca fiind fabricată și pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a considerat-o ilegală.

Alexei Navalnîi a intrat miercurea trecută în greva foamei, pentru a încerca să forţeze conducerea centrului de detenţie IK-2, unde este închis, să îi acorde asistenţă medicală adecvată pentru durerile acute de spate şi picioare. El acuzase conducerea penitenciarului că este supus „torturii” prin privarea de somn.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Alexei Navalnîi mutat în secția-spital a penitenciarului, din cauza unor probleme respiratorii