Alexei Navalnîi mutat în secția-spital a penitenciarului, din cauza unor probleme respiratorii

De Monica Palade.
Publicat: 06.04.2021, 10:28.
Actualizat: 06.04.2021, 10:28

Alexei Navalnîi a fost mutat în secția-spital a coloniei penitenciare în care se află, din cauza unor probleme respiratorii. Totodată, opozantul lui Vladimir Putin, care a intrat în greva foamei de săptămâna trecută, ar fi fost testat și pentru coronavirus.

Alexei Navalnîi mutat în secția-spital a penitenciarului, din cauza unor probleme respiratorii

Profimediaimages

Navalnîi s-a plâns că are temperatură şi că a răcit rău şi că trei din colegii săi sunt trataţi de tuberculoză.

„Dacă am tuberculoză, atunci poate mai scap de durerea din spate și amorțeala din picioare. Ar fi frumos", a scris disidentul rus pe Instagram.

Probleme respiratorii

Citește și:

La puțin timp după ce disidentul și-a făcut publică starea, ziarul Izvestia a publicat un comunicat emis de autoritățile penitenciare în care susține că Navalnîi a fost mutat într-o secție-spital din cauza unor probleme respiratorii și că a fost testat pentru mai multe afecțiuni, inclusiv pentru Covid-19.

Raportul nu spune şi unde se află secţia, dar unul dintre avocații săi a spus că părea să se afle în colonia penală corectivă IK-2, la 96 km (60 mile) la est de Moscova, unde era deținut.

Alexei Navalnîi a fost arestat în luna ianuarie după ce s-a întors din Germania, unde a petrecut cinci luni recuperându-se după ce a fost otrăvit. În februarie, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiţionată. Sentința provine dintr-o condamnare de delapidare din 2014 pe care disidentul a respins-o ca fiind fabricată și pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a considerat-o ilegală.

Alexei Navalnîi a intrat miercurea trecută în greva foamei, pentru a încerca să forţeze conducerea centrului de detenţie IK-2, unde este închis, să îi acorde asistenţă medicală adecvată pentru durerile acute de spate şi picioare. El acuzase conducerea penitenciarului că este supus „torturii” prin privarea de somn.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.