Antena Meniu Search
x

Video Prigojin îl acuză pe Șoigu că a bombardat o tabără Wagner şi promite răzbunare. Armata rusă neagă. Moscova îl acuză de instigare la revoltă armată. Reacția Kremlinului

Război în Ucraina. Şeful grupării paramilitare ruse "Wagner" îl acuză pe Serghei Șoigu de faptul că a ucis "un număr foarte mare" de membri Wagner după ce armata rusă a bombardat tabere militare din spatele frontului. Evgheni Prigojin promite că va răspunde atacului. Armata rusă a negat informațiile iar Moscova a anunțat că a deschis dosar penal pentru terorism și îl acuză pe Prigojin de incitare la revoltă armată. Kremlinul a anunțat că Vladimir Putin a fost informat despre situație și că sunt luate toate măsurile necesare.

de Redactia Observator

la 23.06.2023, 23:50

Prigojin îl acuză pe Șoigu că a bombardat o tabără Wagner şi promite răzbunare. Armata rusă neagă. Moscova îl acuză de instigare la revoltă armată. Putin, informat
Evgheni Prigojin - Profimedia

Liderul grupării paramilitare Wagner a acuzat vineri armata rusă că a efectuat lovituri asupra taberele luptătorilor săi din spatele frontului ucrainean provocând "un număr foarte mare de victime".

"Au efectuat lovituri, lovituri cu rachete, asupra taberelor noastre din spate. Un număr foarte mare dintre luptătorii noştri au fost ucişi", a declarat Evgheni Prigojin într-un mesaj audio difuzat de serviciul său de presă în care promite că va "răspunde" acestor atacuri ordonate, potrivit acestuia, de ministrul rus al Apărării.

Liderul grupării de mercenari a cerut să fie "oprit" comandamentul militar rus, pe care l-a acuzat că a efectuat lovituri mortale asupra taberelor luptătorilor săi. "Comitetul de comandă al Grupului Wagner a decis că cei care au responsabilitatea militară a ţării trebuie opriţi", a spus Prigojin în mesajul audio, cerând să nu se opună "rezistenţă" trupelor sale şi afirmând că ministrul Apărării Serghei Şoigu va fi "oprit".

Prigojin a cerut schimbarea comandamentului militar rus

Pe acelaşi subiect

Progojin a ameninţat să "răspundă" acestor atacuri. El a cerut "schimbarea comandamentului militar rus". Ministerul rus al Apărării a răspuns printr-un scurt comunicat oferit agenţiei de presă TASS şi a catalogat declaraţiile lui Prigojin drept false.

"Toate mesajele şi imaginile video distribuite pe reţelele de socializare de Evgheni Prigojin despre un presupus atac al Armatei asupra taberelor Wagner nu corespund realităţii şi reprezintă o provocare informaţională", se arată în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Kremlinul a transmis că Vladimir Putin este conștient de situația care se desfășoară în jurul lui Evgheni Prigojin și că sunt luate toate măsurile necesare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Moscova anunță deschiderea unui dosar penal pentru instigare la revoltă militară 

Comitetul Național Antiterorism din Rusia a anunțat că, după declarațiile lui Evgheni Prigojin, a fost deschis un dosar penal pentru instigare la revoltă armată. Președintele rus Vladimir Putin este la curent cu privire la declarațiile lui Prigojin, a transmis Kremlinul, potrivit Kommersant.

"Acuzațiile răspândite în numele lui Evgheni Prigojin nu au niciun temei. În legătură cu aceste declarații, FSB-ul a inițiat un dosar penal pentru instigare la revoltă armată. Cerem oprirea imediată a acțiunilor ilegale" a spus comitetul într-un comunicat, potrivit TASS.

Ministerul Apărării din Rusia a negat că a atacat o tabară Wagner

Informațiile difuzate pe rețelele de socializare despre un atac al forțelor armate ruse asupra taberelor Wagner din spatele linie de front sunt false, a declarat vineri Ministerul rus al Apărări.

"Toate mesajele și filmările distribuite pe rețelele de socializare în numele lui Evgheni Prigojin despre presupusul atac al Ministerului Apărării asupra taberelor Wagner din spatele frontului nu corespund realității și reprezintă o provocare informațională", a spus ministerul Apărării de la Moscova, citat de TASS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Prigojin îl acuză pe Șoigu că a bombardat o tabără Wagner şi promite răzbunare. Armata rusă neagă. Moscova îl acuză de instigare la revoltă armată. Reacția Kremlinului