Antena Meniu Search
x

Primele explicații ale Belarusului pentru harta cu invazia Transnistriei prezentată de Lukașenko

Alexander Lukaşenko ar fi prezentat într-o emisiune televizată planuri secrete de luptă precum şi un plan de invadare a regiunii Transnistria din Republica Moldova. Ambasadorul Republicii Belarus la Chişinău a fost chemat să dea explicaţii pentru harta prezentată de preşedintele ţării sale.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 13:54

Lukaşenko ar fi prezentat o hartă în care Ucraina e împărţită în patru
Lukaşenko ar fi prezentat o hartă în care Ucraina e împărţită în patru - Captură video

Ambasadorul Republicii Belarus a fost convocat la Chișinău pentru a veni cu explicații referitor la harta prezentată de Lukașenko în cadrul Consiliului de securitate al Republicii Belarus, cu intervențiile trupelor rusești pe teritoriul Ucrainei, totodată aceasta vizând și teritoriul regiunii transnistrene.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, ambasadorul Belarusiei a declarat că „este vorba de prezentarea incorectă de către responsabilii de la Ministerul Apărării al Republicii Belarus a informațiilor respective”.

„În cadrul discuției cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, ambasadorul Anatolii Kalinin a menționat că este vorba de prezentarea incorectă de către responsabilii de la Ministerul Apărării al Republicii Belarus a informațiilor respective.

Totodată, secretarul de stat a subliniat, în contextul întrevederii, necesitatea unei intervenții publice din partea Ambasadei Republicii Belarus, care să combată tranșant percepțiile eronate vehiculate în societate.

Pe acelaşi subiect

Facem apel la calm, să păstrăm vigilența și să ne informăm din surse oficiale și credibile”, spune MAEIE, conform Unimedia.

Va fi invadată şi Republica Moldova?

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a convocat ieri Consiliul de Securitatea în ședință. Lukașenko a anunțat despre punerea în alertă a sistemului de apărare anti-aerian, „pentru a preveni loviturile în spatele Rusiei”. Tot în cadrul ședinței de ieri, Lukașenko a prezentat o hartă în care Ucraina era împărţită în patru regiuni şi care prezenta direcțiile intervențiilor ruse asupra Ucrainei, aceasta arătând și mișcări de trupe în direcția Transnistriei.

Alexander Lukashenko a mai spus că niciuna dintre unităţile militare din Belarus nu a ieşit din unităţile de care aparţin, dar acestea s-ar putea mobiliza în două-trei zile în caz de pericol. "Am fost avertizați, cu șase ore înainte de lansarea rachetelor ucrainene în Belarus. Așadar, rachetele rusești Iskander au putut să le lovească și să le distrugă", a declarat Alexander Lukashenko.

Reacţia lui Alexander Lukashenko vine la scurt timp după ce Belarus a organizat un referendum pentru ca ţara să renunţe la statul non-nuclear, o mişcare pe care Uniunea Europeană o consideră "foarte îngrijorătoare". Referendumul a trecut cu 65%, potrivit datelor oficiale, ceea ce înseamnă că pe teritoriul Belarasului ar putea fi amplasate instalaţii nucleare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Primele explicații ale Belarusului pentru harta cu invazia Transnistriei prezentată de Lukașenko