Antena Meniu Search
x

Aleksandr Lukaşenko a dezvăluit de ce Vladimir Putin a atacat Ucraina de pe teritoriul Belarusului

Președintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a dezvăluit, în cadrul Consiliului de Securitate, motivul pentru care trupele ruse au atacat Ucraina de pe teritoriul țării sale. Liderul de la Minsk a spus că, rachetele ucrainene "ar fi zburat către Gomel și Mazyr".

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.03.2022, 15:00

Aleksandr Lukaşenko a dezvăluit de ce Vladimir Putin a atacat Ucraina și de pe teritoriul Belarusului
Aleksandr Lukaşenko a dezvăluit de ce Vladimir Putin a atacat Ucraina și de pe teritoriul Belarusului - Profimedia

Aleksandr Lukaşenko a vorbit despre decizia președintelui rus Vladimir Putin de a declanșa o operațiune militară specială în Donbass.

"Bineînțeles, trebuia să folosească trupele care au rămas pe teritoriul Belarusului. Și am fost informat despre asta la ora 5 dimineața, pe 24 februarie. Înainte de această decizie, serviciile noastre de informații și rușii au găsit mai multe divizii antiaeriene și de rachete în Ucraina, în imediata apropiere a graniței cu Belarus, menite să lovească trupele ruse în zonele de concentrate pe teritoriul belarus. Dacă nu ar fi făcut asta, aceste rachete ar fi zburat către Gomel și Mazyr", a spus președintele Belarus, potrivit agenției BELTA.

Orașele belaruse Gomel și Mazyr se află în apropiere de frontiera cu Ucraina și Federația Rusă.

Pe acelaşi subiect

Macron i-a cerut lui Aleksandr Lukaşenko să nu mai permită prezenţa trupelor ruse în Belarus

Sâmbătă seară, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a cerut lui Aleksandr Lukaşenko să ceară plecarea trupelor ruse de pe teritoriul ţării sale.

"I-am cerut preşeedintelui Lukaşenko să solicite retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ţării sale. Fraternitatea dintre popoarele belarus şi ucrainean trebuie să conducă Belarusul să refuze să fie vasal şi complice de facto al Rusiei în războiul contra Ucrainei", a transmis Macron, pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rusia a utilizat trupe care erau pe teritoriul Belarusului în războiul din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Aleksandr Lukaşenko a dezvăluit de ce Vladimir Putin a atacat Ucraina de pe teritoriul Belarusului