Antena Meniu Search
x

Primele vizite oficiale ale noului cancelar german. Olaf Scholz va merge, vineri, la Paris şi Bruxelles

Noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, se va deplasa, vineri, la Paris şi la Bruxelles, pentru întâlniri cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cu liderii Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Guvernul de la Berlin.

de Redactia Observator

la 08.12.2021, 15:08

Olaf Scholz, noul cancelar german, decembrie 2021
Olaf Scholz, noul cancelar german - Shutterstock

Olaf Scholz, în vârstă de 63 de ani, fost ministru de Finanţe şi vicecancelar în Guvernul Angela Merkel, a obţinut miercuri votul de învestitură al Bundestagului, fiind susţinut de coaliţia pe care Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) a format-o cu Alianţa '90/Verzi (ecologistă) şi cu Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal). Cabinetul guvernamental condus de Olaf Scholz a primit 395 de voturi în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, care are în total 736 de membri, relatează Mediafax.

Olaf Scholz va efectua vineri primele vizite oficiale în străinătate, la Paris şi la Bruxelles

"La Paris, cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Prima vizită externă a cancelarului Scholz evidenţiază relaţia strânsă şi prietenia dintre Germania şi Franţa. Pe agenda discuţiilor vor fi teme internaţionale şi europene", anunţă Guvernul de la Berlin, conform unui comunicat postat pe site.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Primele vizite oficiale ale noului cancelar german. Olaf Scholz va merge, vineri, la Paris şi Bruxelles