Antena Meniu Search
x

"Primii paşi vor fi făcuţi în curând". Anunţul lui Volodimir Zelenski privind mult aşteptata contraofensivă ucraineană

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care în acest weekend se întâlneşte cu parteneri europeni care furnizează arme ţării sale, a declarat sâmbătă că "primii paşi importanţi" ai unei contraofensive militare împotriva forţelor ruse "vor fi făcuţi în curând", relatează CNN.

de Redactia Observator

la 14.05.2023, 16:00

"Primii paşi vor fi făcuţi în curând". Anunţul Lui Volodimir Zelenski privind mult aşteptata contraofensivă ucraineană
"Primii paşi vor fi făcuţi în curând". Anunţul Lui Volodimir Zelenski privind mult aşteptata contraofensivă ucraineană - Facebook

Vorbind cu jurnalişti la Roma, după întâlniri cu omologul său italian şi cu premierul Italiei, Zelenski a declarat că forţele ucrainene "se pregătesc foarte serios".

"Cu siguranţă vor exista paşi foarte serioşi. Nu vă pot spune (când), dar cu siguranţă veţi vedea acest lucru şi Rusia va simţi cu siguranţă acest lucru", a spus el. "Credem în victorie şi credem că primii paşi importanţi vor fi făcuţi în curând", a completat el.

Un oficial militar american de rang înalt şi un oficial occidental de rang înalt au declarat săptămâna trecută pentru CNN că forţele ucrainene au început operaţiunile de "modelare" înainte de lansarea contraofensivei propriu-zise.

Modelarea implică lovirea unor ţinte precum depozite de arme, centre de comandă şi sisteme de blindate şi artilerie pentru a pregăti câmpul de luptă pentru forţele care avansează. Este o tactică standard făcută înainte de operaţiuni combinate majore, explică CNN.

Pe acelaşi subiect

Zelenski: Ucraina mai are nevoie de "puţin mai mult timp"

Zelenski declara săptămâna trecută că ţara sa mai are nevoie încă de "puţin mai mult timp" înainte de a lansa contraofensiva, pentru a permite ca o parte din ajutorul militar occidental promis să ajungă în ţară.

Printre aceşti susţinători occidentali se numără Germania, unde Zelenski a sosit duminică, în prima sa vizită în această ţară de când a început invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în februarie anul trecut. Ministerul german al Apărării a anunţat sâmbătă că va furniza Ucrainei un ajutor militar suplimentar de aproape 3 miliarde de dolari, inclusiv 30 de tancuri.

Şi în timp ce Zelenski face acest mini-turneu în Europa, asaltul Rusiei asupra Ucrainei continuă. Două persoane, printre care o fată de 15 ani, au fost ucise şi alte 10 au fost rănite sâmbătă în urma bombardamentelor ruseşti în oraşul Kostiantinivka din estul ţării.

Asaltul Rusiei asupra Ucrainei continuă

În vestul Ucrainei, cel puţin 21 de persoane au fost rănite în urma loviturilor ruseşti asupra oraşului Hmelniţki în primele ore ale zilei de sâmbătă. Forţele aeriene ucrainene au declarat sâmbătă că 17 din cele 21 de drone ruseşti au fost interceptate în cursul nopţii de sistemul său de apărare aeriană, dar nu au putut împiedica loviturile asupra unor instalaţii de infrastructură din Hmelniţki.

În localitatea vecină Ternopil, două persoane au fost rănite după ce rachete ruseşti au lovit depozite şi o organizaţie religioasă.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, apărarea antiaeriană ucraineană a anunţat că a interceptat trei rachete şi 25 de drone trimise de Rusia asupra unor regiuni din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Primii paşi vor fi făcuţi în curând". Anunţul lui Volodimir Zelenski privind mult aşteptata contraofensivă ucraineană