Antena Meniu Search
x

Primul tanc britanic Challenger 2 distrus de ruşi în Ucraina. Nu a fost niciodată învins de inamic până acum, susţin britanicii

Război în Ucraina. O sursă ucraineană a publicat imagini în care apare primul tanc britanic Challenger 2 distrus de ruşi pe frontul de sud. 

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 11:57

Primul tanc britanic Challenger 2 distrus de ruşi în Ucraina. Este considerat mândria armatei britanice
Primul tanc britanic Challenger 2 distrus de ruşi în Ucraina - Telegram

Au apărut primele imagini cu un tanc britanic Challenger 2 distrus de ruşi în Zaporojie. Potrivit contului de analiză de informaţii open source, OSINTtechnical, de pe platfoma X, fostă Twitter, primul tanc Challenger 2 a fost distrus lângă satul Robotîne şi se afla cel mai probabil în dotarea Brigăzii 82 de asalt aerian. Londra a anunţat în ianuarie că trimite în Ucraina 14 tancuri Challenger 2 pentru a ajuta forţele ucrainene în contraofensivă. Blindatele au ajuns în Ucraina la finalul lunii martie. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tancurile Challenger 2, mândria armatei britanice

Armata britanică susține că tancul Challenger 2 "nu a fost niciodată învins de inamic", potrivit Sky News. Iar un expert a declarat pentru Business Insider că blindatul, care a fost ttrimis în trecut în Bosnia Herțegovina, Kosovo și Irak, este "superior oricărui tanc de luptă rusesc" cu care se confruntă.

Challenger 2 a fost introdus pentru prima dată în serviciul armatei britanice în 1994. Cu toate acestea, nu a putut fi folosit în Afganistan deoarece nu era potrivit pentru teren. 

Potrivit Business Insider, tancul are 8 metri lungime și 2,5 metri înălțime.  Are o greutate de 62,5 tone şi este propulsat de un motor diesel V-12 de 1.200 de cai putere. Tancul are un tun principal de 120 mm și poate transporta echipaj de patru oameni - un comandant, un trăgător, un încărcător/operator și un mecanic (şofer). Are o autonomie de 547 de kilometri cu o viteză maximă de 59 de kilometri pe oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » Primul tanc britanic Challenger 2 distrus de ruşi în Ucraina. Nu a fost niciodată învins de inamic până acum, susţin britanicii