Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Procesul lui Donald Trump a ajuns în etapa finală. Gestul făcut de fostul preşedinte după ce a părăsit tribunalul

Pledoariile finale din procesul penal al lui Donald Trump au fost ascultate ieri la New York. Urmează acum ca cei 12 juraţi să înceapă deliberările pentru a decide dacă republicanul este vinovat sau nu pentru cele 24 de capete de acuzare. După cele aproape zece ore de argumente, Trump a părăsit tribunalul fără să vorbească. 

de Redactia Observator

la 29.05.2024 , 08:55

Procesul final al lui Donald Trump a ajuns în ultima etapă, cea a pledoariilor finale. Avocatul fostului preşedinte american, Todd Blanche, a încercat timp de aproape trei ore să-i convingă pe cei 12 juraţi că republicanul nu a comis nicio infracţiune. Mai mult, a încercat să arunce vina asupra lui Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump.

El a recunoscut în sala de judecată că a minţit şi a intimidat în numele republicanului. "Dacă ar exista unul dintre cei mai buni mincinoşi, din toate timpurile, acela ar fi Michael Cohen. Michael Cohen este întruchiparea îndoielii rezonabile. Este o nebunie. Este o ruşine. Este o oroare pentru democraţie şi pentru republica noastră. Chiar şi aşa, continuă".

A urmat, mai apoi, şi argumentul final al procurorului Joshua Steinglass care a vorbit timp de patru ore şi 41 de minute despre toate dovezile care îl încriminează pe republican. Steinglass a pus accentul pe faptul că nu a fost nevoie de mărturia lui Cohen pentru a se demonstra că există o conspiraţie. La finalul zilei, Trump nu a mai vorbit cu reporterii şi a plecat de la tribunal ridicându-şi pumnul stâng.

Vezi și

Robert De Niro îl critică din nou pe Trump 

O apariţie surpriză la New York a fost cea a actorului Robert De Niro care nu a ratat ocazia să-l atace pe republican. "Faptul că acest bufon candidează acum nu ar trebui să se întâmple niciodată. Am uitat lecţiile din istorie care ne-au arătat alţi clovni care nu au fost luaţi în serios până nu au devenit dictatori feroce".

Trump a pledat nevinovat pentru cele 34 de capete de acuzare de falsificare a dosarelor de afaceri și neagă că a avut vreo întâlnire cu actrița de filme pentru adulţi Stormy Daniels. Acum, urmează deliberările juraţilor care vor veni la tribunal astăzi de la ora 10 pentru a primi instrucţiunile din partea judecătorului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Procesul lui Donald Trump a ajuns în etapa finală. Gestul făcut de fostul preşedinte după ce a părăsit tribunalul