Antena Meniu Search
x

Curs valutar

S-a încheiat procesul Donald Trump-Stormy Daniels. Ce riscă pentru banii dați starletei trecuți în contabilitate drept "taxe juridice"

Procesul istoric în care Donald Trump este judecat se apropie de final. Audierile s-au încheiat, iar juraţii vor începe deliberările săptămâna următoare. Analiştii sunt de părere că există şanse ca Trump să primească o condamnare. O decizie surpriză a avocaţilor republicanului a fost să nu îl cheme pe acesta să depună mărturie. Donald Trump e acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu fosta actriţă de filme pentru adulţi Stormy Daniels.

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 09:51

fostul președinte al SUA Donald Trump
S-a încheiat procesul Donald Trump-Stormy Daniels. Ce riscă pentru banii dați starletei trecuți în contabilitate drept "taxe juridice" - Profimedia Images

Donald Trump a refuzat să depună mărturie în procesul său penal în care este acuzat că a plătit o starletă de filme X pentru ca aceasta să ascundă o relaţie intimă a lor, proces ale cărui audieri s-au încheiat marţi, transmite AFP.

După mai mult de o lună de audieri, al doilea şi ultimul martor al apărării şi-a încheiat depoziţia, avansându-se astfel către ultimele etape ale acestui proces cu o miză considerabilă pentru candidatul republican la preşedinţia SUA.

Acest martor, avocatul Robert Costello, a pus la îndoială versiunea martorului principal al acuzării, Michael Cohen, fost om de încredere al lui Trump şi devenit acum unul dintre inamicii înverşunaţi ai acestuia din urmă, informează Agerpres.

Articolul continuă după reclamă

Plată pentru Stormy Daniels, mascată drept "taxe juridice"

Pe acelaşi subiect

Trump este acuzat în acest dosar de falsificarea unor acte contabile ale societăţii Trump Organization pentru a masca o plată de 130.000 de dolari pe care i-ar fi oferit-o înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016 fostei starlete de filme X Stormy Daniels pentru ca aceasta să păstreze tăcerea asupra unei relaţii pe care ei ar fi avut-o în 2006.

În mărturia ei la proces, fosta actriţă a vorbit despre un act sexual consimţit, dar în care "raportul de forţă" cu omul de afaceri miliardar a fost "dezechilibrat". Cât despre Michael Cohen, acesta a spus la proces că Trump a aprobat plata celor 130.000 de dolari înregistrată în contabilitate ca "taxe juridice", de unde şi acuzaţia de fals în acte contabile.

Săptămâna viitoare, "marţi, veţi auzi pledoariile" apărării şi acuzării, "şi sper că veţi începe să deliberaţi" în ziua următoare, le-a indicat juraţilor judecătorul Juan Merchan. Pentru o hotărâre ce stabileşte vinovăţia acuzatului va fi necesară unanimitatea completului de judecători.

Donald Trump: Toată lumea ştie că nu a existat nicio infracţiune

"Toată lumea ştie că nu a existat nicio infracţiune (...) Toţi experţii spun că nu a fost infracţiune şi că nu am făcut nimic rău", a spus marţi Trump la sosirea la tribunal.

El este inculpat în patru dosare şi a fost deja condamnat la amenzi grele în două procese civile, pe care le consideră toate orchestrate politic împotriva lui de către democraţii actualului preşedinte Joe Biden, cu care ar urma să se confrunte din nou la alegerile prezidenţiale în noiembrie. Dar, chiar dacă va fi condamnat şi în procesul penal, Donald Trump va putea totuşi să candideze la preşedinţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Ce alegeţi: plata la proprietate sau online, prin site-urile de rezervări?
Observator » Stiri externe » S-a încheiat procesul Donald Trump-Stormy Daniels. Ce riscă pentru banii dați starletei trecuți în contabilitate drept "taxe juridice"