Antena Meniu Search
x

Video Propunerea făcută de Zelenski rușilor, în cadrul G7. "Vom lovi unde se află inamicul, de la frontieră până la Vladivostok"

Ucraina anunţă că va lansa noi atacuri în Rusia, la mare distanţă de frontieră, asemenea celui de săptămâna trecută. Dar, în acelaşi timp, Zelenski îi avertizează pe cetăţeni că trebuie să fie pregătiţi pentru noi valuri de rachete ruseşti. Grupul celor Şapte a promis să satisfacă necesităţile urgente ale Ucrainei după ce liderul de la Kiev i-a solicitat tancuri, alte armamente moderne şi nu în ultimul rând gaz natural. În acelaşi cadru, Zelenski a sugerat Rusiei să înceapă, de Crăciun, retragerea forţelor sale de pe teritoriul ocupat, pentru a arăta că doreşte pacea.

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 10:18

Vezi și

"Vom lovi unde se află inamicul, de la frontieră până la Vladivostok", a declarat un demnitar de la Kiev, la câteva zile după atacul dronelor ucrainene asupra unor baze aeriene din Rusia. Presa occidentală relevă că Statele Unite şi-ar fi dat acordul pentru ca Ucraina să lovească obiective din adâncimea teritoriului Rusiei. Iar un expert militar de la Moscova tratează foarte serios avertismentul şi cere întărirea apărării antiaeriene a bazelor militare ruseşti. Deocamdată, ucrainenii revendică distrugerea unor cazărmi ale mercenarilor din grupul Wagner, în teritoriul ocupat, la Luhansk şi Melitopol. Şi tot la Melitopol a fost avariat un pod cu mare valoare strategică, potrivit unor surse din ambele tabere. Toate acestea nu elimină ameninţarea unor noi valuri de rachete ruseşti, îndreptate asupra sistemului energetic ucrainean. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Chiar dacă este evident că, şi fără lumină, noi ştim bine în ce direcţie să tragem şi ce trebuie să eliberăm, Rusia încă mai speră să ne întrerupă curentul. Este ultima speranţă care le-a rămas teroriştilor. 

Zelenski nu crede că Putin va recurge la arma nucleară

Rusia ar mai avea rachete doar pentru cel mult cinci valuri de atac, potrivit armatei ucrainene, dar aceasta ar fi de ajuns pentru a lăsa, din nou, milioane de oameni în frig şi întuneric. Premierul ucrainean afirmă că Rusia încearcă să "copleşească" Europa Occidentală cu un nou val de refugiaţi, care nu vor suporta condiţiile de trai din ţara lor. Pentru a face faţă ameninţării, preşedintele Zelenski a cerut noi ajutoare unei reuniuni virtuale a Grupului celor Şapte mari puteri economice. Ucraina are nevoie de tancuri moderne, artilerie, muniţii, rachete cu rază lungă de acţiune, precum şi de două miliarde de metri cubi de gaz pentru a putea trece prin iarnă. În aceeaşi intervenţie, Zelenski a lansat şi o propunere la care ştie deja că nu va primi răspuns. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Propun Rusiei să încerce, cel puţin, să dea o dovadă că este în stare să renunţe la agresiune. Cred că ar fi potrivit ca, de Crăciun, să înceapă retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul, recunoscut internaţional, al Ucrainei. 

Zelenski nu îşi face iluzii: într-un interviu pentru Netflix, el a declarat că, după părerea sa, războiul ar înceta o dată cu decesul lui Vladimir Putin. Şi a adăugat că nu crede că Putin va recurge la arma nucleară, deoarece se teme de moarte, iar riposta Occidentului l-ar ucide cu siguranţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Propunerea făcută de Zelenski rușilor, în cadrul G7. "Vom lovi unde se află inamicul, de la frontieră până la Vladivostok"