Antena Meniu Search
x

Armata ucraineană atacă cu rachete un oraș mare ocupat de ruși. Melitopol oferă "o rută directă către Crimeea"

 Ucraina vizează orașul Melitopol, ocupat de Rusia, în sud-estul țării, scrie Sky News. Autoritățile proruse au declarat că un atac cu rachete a ucis două persoane și a rănit alte 10 sâmbătă seara. Fostul primar a declarat că zeci de "invadatori" au fost uciși. După cum subliniază și oficialii de la Kiev, orașul reprezintă un punct strategic important, iar recucerirea acestuia ar reprezenta o victorie militară și simbolică majoră, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 11.12.2022, 11:02

Oleksii Arestovici, un consilier al președintelui Ucrainei, a declarat că Melitopol, un important centru industrial și de transport ocupat de Rusia din martie, este esențial pentru apărarea sudului.

"Toată logistica care leagă forțele rusești din partea de est a regiunii Herson și până la granița rusă de lângă Mariupol se realizează prin intermediul acestuia", a spus el. "Dacă Melitopol cade, întreaga linie de apărare până la Herson se prăbușește. Forțele ucrainene câștigă o rută directă către Crimeea".

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei ucrainene cu privire la atacuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Armata ucraineană atacă cu rachete un oraș mare ocupat de ruși. Melitopol oferă "o rută directă către Crimeea"