Antena Meniu Search
x

Proteste violente la Barcelona, după ce nouă lideri separatişti catalani au fost condamnaţi la închisoare

Proteste violente au izbucnit la Barcelona, după ce nouă lideri separatişti catalani au fost condamnaţi la pedepse grele de închisoare. Aproape 80 de oameni au fost răniţi în confruntări cu poliţia, mai ales la aeroportul din Barcelona, care a fost blocat de manifestanţi.

de Redactia Observator

la 15.10.2019, 15:14

Vezi și

Proteste violente au izbucnit la Barcelona, după ce nouă lideri separatişti catalani au fost condamnaţi la pedepse grele de închisoare. Aproape 80 de oameni au fost răniţi în confruntări cu poliţia, mai ales la aeroportul din Barcelona, care a fost blocat de manifestanţi. Peste o sută de curse aeriene au fost anulate. Mai mult zboruri spre România au înregistrat întârzieri. Ministerul de Externe îi avertizează pe românii aflaţi în Spania că traficul aerian, rutier şi feroviar ar putea fi, în continuare, perturbat din cauza manifestaţiilor.

Mii de protestatari furioşi au asediat aeroportul din Barcelona, după anunţarea sentinţei în procesul liderilor separatişti catalani. Manifestanţii au ocupat un terminal, au spart vitrine şi au aruncat cu obiecte în poliţişti. Aceştia au ripostat cu proiectile de plastic şi lovituri de baston.

Numeroase curse au fost anulate sau amânate, inclusiv unele spre România. Accesul spre aeroport a fost blocate de manifestanţi, iar călătorii au fost nevoiţi să meargă pe jos, cu bagajele, chiar şi câţiva kilometri.

Protestatarii au blocat, de asemenea, o autostradă şi câteva căi ferate. Seara, incidentele au continuat în centrul metropolei catalane. Poliţiştii au folosit din nou bastoanele pentru a dispersa manifestanţii.

Protestele au fost declanşate de sentinţa Curţii Supreme în procesul celor 12 politicieni acuzaţi că au încercat, acum doi ani, să desprindă Catalonia de Spania.

Deşi Curtea nu a luat în considerare cea mai gravă acuzaţie, cea de rebeliune, nouă inculpaţi au primit pedepse între 9 şi 13 ani de închisoare, iar ceilalţi trei au fost amendaţi. Manifestanţii consideră că procesul a fost nedrept.

Liderii separatişti din exil îi cheamă pe catalani să continue protestul la urne, în alegerile anticipate care au loc în Spania, pe 10 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Proteste violente la Barcelona, după ce nouă lideri separatişti catalani au fost condamnaţi la închisoare