Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Proteste la Londra, după uciderea celor 3 fetițe într-un club de dans. Manifestanții au strigat "Salvați-ne copiii" și "Opriți bărcile"

Atacul cu cuţitul de la un club de dans în care au murit trei fetiţe a dus la o nouă zi de proteste. De data aceasta, Londra a devenit scena violenţelor din partea manifestanţilor. Adunaţi în faţa reşedinţei premierului britanic, ei au început să arunce cu rachete de semnalizare spre porţi. Între timp, atacatorul de 17 ani a fost pus sub acuzare pentru omor. 

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 10:43

Protestatarii s-au mobilizat şi în Londra unde s-au adunat în faţa Downing Street. Furioşi, au început să arunce cu rachete de semnalizare spre porţile reşedinţei premierului britanic. 

În tot acest timp, ei scandau "Salvaţi-ne copiii" şi "Opriţi bărcile". Nu au lipsit nici încăierările cu poliţiştii în urmă cărora aproximativ o sută de manifestanţi au fost arestaţi. 

Demonstraţia violentă din Londra vine la o zi după haosul provocat în Southport, orăşelul unde a avut loc macabrul atac. 

Vezi și

"M-am trezit la ora 6 şi am ieşit să mă gândeam că o să mă plimb... era totul ca o zonă de război. Erau cărămizi şi moloz peste tot", a povestit un localnic. 

Pe acelaşi subiect

50 de ofiţeri au fost răniţi în timpul revoltei în care zeci de oameni s-au adunat în faţa unei moschei şi au aruncat cu obiecte în lăcaşul de cult.

Intensitatea brutalităţii a şocat poliţia

"Sunt absolut îngrozită şi dezgustată de nivelul violenţei care a fost arătat către ofiţerii mei. Aceasta este o comunitate ca o familie unită care a fost acolo la priveghi împreună pentru a-şi arăta respectul, suferinţa, să vorbească unul cu altu despre acele evenimente teribile şi să le arate familiilor acelor fetiţe ce impact puternic au avut asupra loc", a declarat Serena Kennedy, de la aoliţie dib Merseyside. 

Violenţele au început după apariţia zvonurilor cum că atacatorul de 17 ar fi fost un imigrant musulman. Poliţia a subliniat însă faptul că tânărul care le-a ucis pe trei fetiţe s-a născut în Marea Britanie. El a fost pus sub acuzare pentru omor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Proteste la Londra, după uciderea celor 3 fetițe într-un club de dans. Manifestanții au strigat "Salvați-ne copiii" și "Opriți bărcile"