Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cine sunt victimele atacului sângeros din Anglia. Sute de oameni s-au adunat la un priveghi în amintirea celor trei fetiţe ucise

Proteste de amploare pe străzile din Southport, unde trei fetiţte au fost ucise într-un atac cu cuţitul la un club de dans. Zeci de oameni s-au adunat în faţa unei moschei şi au început să arunce cu obiecte în poliţişti, iar 39 de ofiţeri au fost răniţi. Tot ieri, sute de britanici s-au adunat la un priveghi pentru cei care au murit sau au fost răniţi. 

de Redactia Observator

la 31.07.2024 , 10:12

Protestatarii de extremă dreapta au început să arunce cu sticle şi cărămizi în poliţişti la o zi după atacul cu cuţitul care a luat viaţa a trei copii. Adunaţi în faţa unei moschei, manifestanţii au început să arunce cu obiecte şi în lăcaşul de cult. Situaţia a degenerat rapid şi o maşină a forţelor de ordine a fost incendiată. 

Protestul, care, potrivit Poliţiei, ar fi implicat susţinători ai English Defence League, a început la doar câteva străzi distanţă de locul unde a avut loc priveghiul de miercuri, lângă o moschee de pe St Luke's Road din Southport.

39 de poliţişti au fost răniţi în urma violenţelor. Haosul s-ar fi dezlănţuit în urma speculaţiilor privind identitatea atacatorului de 17 ani. Un ofiţer a fost lăsat inconştient, iar unii au suferit răni grave la cap şi la faţă. Trei câini poliţişti au fost, de asemenea, răniţi, asupra a doi dintre ei fiind aruncate cărămizi.

Vezi și

Oficialii confirmă că adolescentul s-a născut în Marea Britanie contrar zvonurilor cum că ar fi ajuns în Regat cu barca. Cu câteva ore înainte, sute de oameni s-au adunat la un priveghi în amintirea celor care au murit sau au fost răniţi.

Pe acelaşi subiect

Cine sunt victimele atacului din Southport

Tragedia care a lovit Marea Britanie a avut loc luni când un tânăr înarmat cu un cuţit a dat buzna în clubul Hope of Hart în care se aflau 25 de copii cu vârste între 6 şi 11 ani. Erau la un curs de dans, inspirat de celebra artistă americană Taylor Swift. Două fetiţe, de 6 şi 7 ani au murit pe loc. O a treia s-a stins din viaţă în spital.

Victimele sunt Bebe King, în vârstă de 6 ani, Elsie Dot Stancombe, de 7 ani, şi Alice Dasilva Aguiar, în vârstă de 9 ani, potrivit poliţiei. Alţi cinci copii şi doi adulţi se află în stare critică la spital. Aflată în turneu în Europa, Taylor Swift s-a declarat şocată de cele întâmplate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Cine sunt victimele atacului sângeros din Anglia. Sute de oameni s-au adunat la un priveghi în amintirea celor trei fetiţe ucise