Antena Meniu Search
x

Video Punctul de trecere a frontierei de la Rafah a fost redeschis. MAE anunţă că alţi 86 de români au intrat în Egipt şi vor ajunge curând în ţară

După un drum de două zile, 41 de cetăţeni români care au reuşit să iasă din Fâşia Gaza, au ajuns ieri în ţară. Plecarea de la Cairo a fost cu mari emoţii: avionul trimis din România să-i preia s-a stricat la aterizare şi din ţară a fost trimis un alt avion cu piese de schimb. Aseară, alţi 86 de cetăţeni români au început lungul drum spre casă: au fost evacuaţi din Gaza prin punctul de trecere a frontierei din Rafah.

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 09:01

Vezi și

După două zile de amânări şi emoţii, coşmarul s-a sfârşit pentru cei 41 de români salvaţi din Gaza. Ştefan are studii medicale şi războiul l-a prins în oraşul Rafah din Fâşia Gaza. Încă de la primele bombardamente, a ţinut un jurnal video al evenimentelor dramatice. Drumul spre libertate a însemnat ore lungi de aşteptare şi controale riguroase în punctul de frontieră Rafah.

În Gaza, mai sunt şi alţi români care trăiesc cu speranţa că vor scăpa din iadul luptelor

Odată ajuns în Egipt, a răsuflat uşurat. De aici, totul ar fi trebuit să decurgă fără surprize. Doar că, aeronava militară trimisă de România s-a defectat, iar un alt avion cu piese de schimb a fost trimis în Egipt. După aproape două zile de la ieşirea din Gaza, Ştefan şi alţi 40 de români au călcat, în sfârşit, ieri la 6 dimineaţa, pe pământ românesc. Dincolo de bucuria de a fi ajuns într-o ţară în care e pace, vor purta mereu în minte ororile războiului. "Ceva sângeros, majoritatea morţilor sunt copii mici, unu lucru greu de imaginat", a declarat Ştefan, român evacuat din Fâşia Gaza.

În Gaza, mai sunt şi alţi români care trăiesc cu speranţa că vor scăpa din iadul luptelor. "În total, până în prezent, în România au fost transportaţi 134 de cetăţeni români şi membri de familie, iar lista totală de solicitări în vederea evacuării este de 360", a declarat Radu Filip, purtător de cuvânt MAE. Punctul de trecere a frontierei de la Rafah a fost redeschis, iar Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că alţi 86 de români au ajuns în Egipt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Punctul de trecere a frontierei de la Rafah a fost redeschis. MAE anunţă că alţi 86 de români au intrat în Egipt şi vor ajunge curând în ţară