Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Putin a ordonat armatei "să dea inamicul afară de pe teritoriul nostru". Susţine că ruşii au crescut ritmul ofensivei în Donbas

Război în Ucraina. Vladimir Putin a convocat luni o întâlnire de urgenţă privind situația din regiunile învecinate cu Ucraina, Kursk și Belgorod, şi a cerut Ministerului Apărării "să dea inamicul afară de pe teritoriul nostru". Putin susţine că Ucraina urmăreşte prin ofensiva din Kursk să-și îmbunătățească poziția la negocieri, să oprească înaintarea trupelor ruse în Donbas şi să semene panică şi discordie în societatea rusă, dar avertizează că armata a mărit de 1,5 ori ritmul ofensivei în Ucraina iar numărul barbaţilor care doresc să se alăture forţelor ruse şi încheie contracte cu Ministerul Apărării a crescut în ultimele zile.

de Redactia Observator

la 12.08.2024 , 16:37

Putin a ordonat armatei să dea inamicul afară de pe teritoriul nostru Susţine că armata a crescut ritmul ofensivei din Donbas
Putin a ordonat armatei să dea inamicul afară de pe teritoriul nostru Susţine că armata a crescut ritmul ofensivei din Donbas - Profimedia

Vladimir Putin a convocat luni o reuniune cu oficialii din cadrul Ministerului Apărării, Armatei și serviciilor de urgență, privind situația din Kursk, dar şi din Belgorod în urma unei ofensive a armatei ucrainene. În cadrul unei transmisiuni live, liderul rus a amenințat în deschiderea şedinţei că Ucraina va primi “un răspuns pe măsură”, pentru operațiunile din regiunile rusești de graniță, despre care spune că au rol de a opri avansul Armatei Ruse în Donbas.

Putin: Ucraina va primi un răspuns pe măsură

"Sarcina principală a Ministerului Apărării este, fără îndoială, de a expulza inamicul de pe teritoriile noastre", a mai spus Putin. "Inamicul încearcă să-şi îmbunătăţească poziţia de negociere în viitor", a denunţat el, acuzând Kievul că "execută dorinţa" Occidentului.

Articolul continuă după reclamă

"Pierderile au crescut dramatic pentru forțele armate ale Ucrainei, în special printre cele mai capabile unități pe care inamicul le-a trimis la granița noastră. Inamicul va primi, fără îndoială, un răspuns pe măsură și nu există nicio îndoială că ne vom atinge toate obiectivele", a spus Putin într-o întâlnire cu oficiali de rang înalt din domeniul securităţii şi cu guvernatori regionali.

Pe acelaşi subiect

Putin: Am mărit ritmul ofensivei în Donbas 

Prin incursiunea sa în provincia Kursk, a mai spus preşedintele rus, Kievul urmăreşte de asemenea să frâneze ofensiva armatei ruse în estul şi sudul Ucrainei.

Astfel de acțiuni (n.r. ofensiva din Kursk) urmăresc oprirea avansului trupelor noastre, a mai declarat Putin. "Ritmul operațiunilor ofensive ale forțelor armate, voluntarilor și veteranilor ruşi nu numai că nu a scăzut, ci, dimpotrivă, a crescut de 1,5 ori. De-a lungul întregii linii de contact de luptă, forțele noastre armate avansează", a adăugat președintele rus. 

Putin: Ucraina încearcă să destabilizeze Rusia 

 Putin a mai declarat că Ucraina încearcă să submineze stabilitatea Rusiei. El susţine că inamicul intenționează să semene discordie în rândul ruşilor, "să intimideze oamenii, să distrugă unitatea și coeziunea societății ruse". "Și aici există deja un răspuns din partea cetățenilor Rusiei ...o creștere, ceea ce este foarte important, a numărului de oameni care doresc să se alăture armatei, bărbați, luptătorii care apără eroic Rusia cu armele în mână", a spus Putin. "Numărul persoanelor care doresc să încheie contracte cu Ministerul Apărării a crescut în ultimele zile", a mai spus liderul de la Kremlin.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Ce faceţi cu hainele vechi, le aruncaţi sau le duceţi la reciclat?
Observator » Ştiri externe » Putin a ordonat armatei "să dea inamicul afară de pe teritoriul nostru". Susţine că ruşii au crescut ritmul ofensivei în Donbas