Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Putin, enervat de un jurnalist BBC care l-a confruntat public: Unde este dreptatea, siguranţa şi stabilitatea după invadarea Ucrainei?

Steve Rosenberg, corespondentul BBC în Rusia, a fost lăsat de purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, să-i adreseze o întrebare lui Vladimir Putin la finalul summitului BRICS din Kazan. Unde este dreptatea, siguranţa şi stabilitatea după invadarea Ucrainei, a întrebat acesta. Răspunsul oferit de Putin a fost conform aşteptărilor. 

de Redactia Observator

la 25.10.2024 , 17:23

Putin, enervat de un jurnalist BBC care l-a confruntat public Unde este dreptatea, siguranţa şi stabilitatea după invadarea Ucrainei Putin, enervat de un jurnalist BBC care l-a confruntat public Unde este dreptatea, siguranţa şi stabilitatea după invadarea Ucrainei - Profimedia

"Steve Rosenberg de la BBC, un invitat rar în vremurile actuale" aşa l-a invitat Dmitri Peskov pe jurnalistul britanic să-i adreseze o întrebare lui Vladimir Putin la finalul summitului BRICS, care s-a încheiat joi în Kazan. Rosenberg a întrebat în limba rusă, unde sunt, în lumina războiului din Ucraina, dreptatea, stabilitatea şi siguranţa de care se vorbeşte în comunicatul final al summitului.

Putin i-a răspuns iritat că extinderea NATO "a încălcat" securitatea Rusiei. "Încep cu securitatea Rusiei care este prioritatea mea. Ai menţionat atacuri cu drone. Da, lucrurile astea nu se întâmplau înainte, dar situaţia era mult mai rea. Ca răspuns la propunerile noastre constante şi persistente pentru a dezvolta contacte şi relaţii cu ţările occidenatale, ei au încercat să ne umilească. La suprafaţă tonul era prietenos, dar mereu încercau să ne umilească. Rusia a fost redusă la o ţară de mâna a doua a cărei singure funcţii era aceea de a furniza materii prime, rezultând în pierderea suveranităţii noastre. Rusia nu poate exista dacă îşi pierde suveranitatea", a spus Putin.

"Cu privire la siguranţă în general, înţeleg ce spui. Dar era corect când partenerii noştri ne-au ignorat ani la rând solicitările de a nu extinde NATO în est? Este corect să fim minţiţi pe faţă, să ni se promită că nu va fi expansiune şi apoi să o facă încălcându-şi obligaţiile? Este corect să vii în curtea noastră? De exemplu, Ucraina. Şi nu să pregăteşti, ci să construieşti baze militare. Este corect să organizezi o lovitură de stat....Nu există dreptate aici și vrem să schimbăm această situație", a completat el.

Articolul continuă după reclamă

Rosenberg l-a întrebat şi cum comentează raportul serviciilor secrete britanice care au avertizat că Rusia are misiunea de a crea "haos pe străzile britanice și europene". "Este o prostie totală", a răspuns Putin care a bufnit în râs în timpul întrebării. "Ce se întâmplă pe străzile din anumite oraşe europene este rezultatul politicilor domestice din acele ţări". CIA şi Secret Intelligence Service (sau MI6) au avertizat în septembrie că Rusia duce în Europa o campanie de destabilizare prin dezinformare şi acte de sabotaj. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Ştiri externe » Putin, enervat de un jurnalist BBC care l-a confruntat public: Unde este dreptatea, siguranţa şi stabilitatea după invadarea Ucrainei?