Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Summit BRICS. Putin anunţă o nouă ordine mondială: "Peste 30 de state și-au exprimat deja o astfel de dorință"

Vladimir Putin anunţă o nouă ordine mondială! 20 de preşedinţi din ţările prietene cu Rusia s-au adunat la summitul BRICS care contestă supremaţia economică a Vestului. Moscova vrea să arate Statelor Unite că nu a reuşit să o izoleze. Şi anunţă că organizaţia este gata să primească şi state NATO, după ce unul a depus deja cerere de aderare.

de Redactia Observator

la 23.10.2024 , 20:24

Cu ajutorul preşedinţilor cu aceleaşi ideologii, Vladimir Putin vrea să implementeze un nou sistem global de plăţi care să ocolească dolarul şi băncile occidentale. BRICS înseamnă acum aproape jumătate din populaţia lumii şi peste un sfert din economie. Plus cooperare între liderii autocraţi. Grupul s-a înfiinţat cu cinci membri, Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, ale căror iniţiale au dat numele alianţei. S-a extins, apoi, cu Egipt, Etiopia, Iran şi Emiratele Arabe Unite. Şi Turcia, membră în NATO, ar putea fi invitată să adere anul acesta, după ce Erdogan s-a arătat deschis unei colaborări pe două planuri.

Putin l-a invitat la summit şi pe şeful ONU. Antonio Guterres se va întâlni cu preşedintele Rusiei

"Ar fi greșit să ignorăm interesul fără precedent. Într-o formă sau alta, peste 30 de state și-au exprimat deja o astfel de dorință", a declarat Vladimir Putin. Şefii de stat care participă la summitul BRICS au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare în oraşul Kazan, capitala republicii Tatarstan din Federaţia Rusă, apoi au fost salutaţi de Putin. "Sunt încrezător că prietenia profundă și de durată dintre China și Rusia nu se va schimba și nici simțul lor de responsabilitate ca țări majore pentru lume și pentru oameni", a declarat Xi Jinping, preşedintele Chinei. Măsurile de securitate au blocat practic oraşul în care au venit zeci de preşedinţi care anunţă noua ordine mondială.

Vezi și

Putin l-a invitat la summit şi pe şeful ONU. Antonio Guterres se va întâlni cu preşedintele Rusiei în ciuda faptului că liderul de la Kremlin este acuzat de crime de război şi are pe numele lui un mandat internaţional de arestare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Ştiri externe » Summit BRICS. Putin anunţă o nouă ordine mondială: "Peste 30 de state și-au exprimat deja o astfel de dorință"