Antena Meniu Search
x

Video Putin pune tunurile pe orașul Lisichansk, următoare țintă din Donbass. Localnicii, disperați: "Când se va termina? Nu mai am putere"

Bombardamente violente ale ruşilor la nici 200 de kilometri de România. Rachetele militarilor lui Putin au lovit un bloc şi un sanatoriu pentru copii, în Odessa. Sunt cel puţin 21 morţi şi zeci de răniţi. În est, ruşii au capturat o rafinărie din Lugansk şi sunt la un pas să ocupe întreaga regiune separatistă. 

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 19:57

Vezi și

Ruine. Atât a mai rămas din blocul cu patru scări din Odessa. Un schelet de ciment şi fier beton. Toate uşile şi ferestrele au fost spulberate şi mai multe balcoane s-au prăbuşit. Sunt cel puţin 21 morţi, după un bilanţ încă provizoriu, pentru că salvatorii caută în continuare pe sub dărâmături. La spital au ajuns 40 de oameni, inclusiv patru copii şi o femeie însărcinată.

În acelaşi atac, bombele ruşilor au căzut şi peste un sanatoriu, renovat de autoritățile de la Chișinău și destinat copiilor moldoveni cu probleme de sănătate. Conform presei ucrainene, rușii ar fi lovit Odessa din bombardierele strategice Tupolev-22, folosite, la începutul săptămânii, şi la distrugerea centrului comercial din Kremenciuc.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Situația din Donbas rămâne cea mai dură și extrem de dificilă. Superioritatea de foc a ocupanților este încă foarte mult resimțită. Ei au luat deja tot ce au în rezervele lor pentru a ne lovi în regiunile Lugansk și Donețk.

Rusia neagă în continuare că ar bombarda civili, după bombardamentele din Odessa

Pe acelaşi subiect

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin: Ţintesc depozite de muniție, instalații în care sunt reparate și echipate vehicule militare, locuri de concentrare și pregătire a mercenarilor, inclusiv a mercenarilor străini.

În est, Lisiceansk este acum oraşul pe care ruşii îşi concentrează toată forţa. Au luat rafinăria din oraş şi i-au încercuit pe soldaţii ucraineni. De teama bombelor, localnicii nu mai ies din subsolul caselor sau din adăposturi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Atacul asupra Odessei, cred ucrainenii, este o răzbunare după ce ruşii au fost alungaţi de pe Insula Şerpilor. Bucata de pământ din Marea Neagră, aflată la doar 44 de kilometri de România, fusese cucerită de ruşi încă din prima zi de război. Kremlinul spune acum că a părăsit-o, în semn de bunăvoinţă şi pentru a nu mai fi acuzat că împiedică exportul de cereale.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Și dacă ați dori o dovadă a capacității uimitoare a ucrainenilor de a riposta, de a învinge adversitatea și de a-i respinge pe ruși, uitați-vă la ceea ce s-a întâmplat chiar astăzi pe Insula Șerpilor, unde, din nou, Rusia a fost nevoită să cedeze teren. În cele din urmă, se va dovedi imposibil pentru Putin să țină în frâu o țară care nu-i va accepta conducerea.

Controlul rușilor asupra insulei a reprezentat o amenințare și asupra României - atât pentru portul Constanța, dar și pentru traficul din gura de vărsare a Dunării. Zona nu este semnificativă doar din punct de vedere strategic, fiind bogată în rezerve de petrol și gaze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Putin pune tunurile pe orașul Lisichansk, următoare țintă din Donbass. Localnicii, disperați: "Când se va termina? Nu mai am putere"