Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin nu-l va felicita pe Biden de Ziua Independenţei în SUA "din cauza acțiunilor neprietenoase"

Şeful statului rus, Vladimir Putin, nu-l va felicita luni pe preşedintele american Joe Biden de Ziua Independenţei în SUA, ca urmare a acţiunilor ''neprietenoase'' ale Washingtonului la adresa Moscovei, a anunţat Kremlinul, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.07.2022, 13:10

Putin nu-l va felicita pe Biden de Ziua Independenţei în SUA
Putin nu-l va felicita pe Biden de Ziua Independenţei în SUA - Profimedia Images

''În acest an, felicitările cu greu pot fi considerate un lucru adecvat'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor într-un apel telefonic. ''Politicile neprietenoase ale Statelor Unite sunt motivul'', a adăugat el.

Separat, Kremlinul a apreciat luni că protestele letale care au izbucnit în regiunea Karakalpakstan din Uzbekistan sunt o ''chestiune internă'' care priveşte Taşkentul.

Peskov a declarat că Rusia consideră Uzbekistanul o ''ţară prietenoasă'' şi nu are nicio îndoială că leadership-ul său va soluţiona această chestiune.

Optsprezece oameni au fost ucişi şi 243 au fost răniţi în timpul protestelor din provincia Karakalpakstan ca reacţie la planurile de restrângere a autonomiei provinciei, au anunţat luni autorităţile uzbece. 

Pe acelaşi subiect

Ziua Independenței în SUA

Statele Unite ale Americii s-au transformat într-un furnicar înainte de Ziua Independenţei, sărbătorită astăzi. Aeroporturile, dar şi autostrăzile au cunoscut valori de trafic uriaşe, chiar şi faţă de 2019, anul de dinainte de pandemie. Asta pentru că tot mai mulţi americani merg în vizită la rude pentru a petrece Ziua Naţională. 

Oamenii au preferat să plece din timp, pentru a fi siguri că ajung fără probleme la destinaţie. Săptămâna trecută, companiile aeriene interne înregistrau o medie de 2,4 milioane de călători pe zi. Astăzi, atât autorităţile locale, cât şi cetăţenii obişnuiţi vor organiza focuri de artificii, conform tradiţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin nu-l va felicita pe Biden de Ziua Independenţei în SUA "din cauza acțiunilor neprietenoase"