Antena Meniu Search
x

Video Putin şi-a adunat "armata" de ziarişti şi bloggeri la Kremlin: "Ucraina a pierdut 160 de tancuri şi peste 360 de blindate la începutul contraofensivei"

Război în Ucraina. Vladimir Putin recunoaşte, pentru prima dată, că Ucraina a trecut la contraofensivă, dar pretinde că aceasta a eşuat deja, iar armata rusă a provocat pierderi grele inamicului. Acesta ameninţă din nou cu încetarea acordului pentru exportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră. Ceea ce nu a spus liderul de la Kremlin este că rachetele trimise de trupele sale continuă să lovească obiective civile din Ucraina. Ieri dimineaţă, la Krivoi Rog, 11 oameni au murit, iar sute de locuinţe au fost avariate sau complet distruse.

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 07:31

Vezi și

Preşedintele rus a simţit nevoia să-i convoace la Kremlin pe cei mai influenţi ziarişti şi bloggeri care relatează despre războiul din Ucraina. El le-a dat asigurări că operaţiunea contraofensivă a armatei ucrainene a eşuat după numai câteva zile. Armata rusă ar fi distrus, între altele, tancuri şi vehicule blindate livrate Ucrainei de ţările occidentale. "Ei au pierdut peste 160 de tancuri şi peste 360 de vehicule blindate de diferite tipuri, în această perioadă", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

La Kiev nu s-a mai anunţat cucerirea unor noi localităţi

Surse din serviciile secrete americane relevă că statisticile oferite de Putin sunt fanteziste. Iar până la urmă, chiar şi Putin a recunoscut deficienţele în înzestrarea armatei. "În timpul 'operaţiunii militare speciale', a devenit evident că ne lipsesc multe lucruri. Muniţii de precizie, echipamente de comunicare", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. La Kiev nu s-a mai anunţat cucerirea unor noi localităţi, dar câţiva ziarişti occidentali au fost invitaţi într-un sat eliberat pentru a evalua cu ochii lor efectele contraofensivei. Aceasta în ziua în care Statele Unite şi Marea Britanie au aprobat noi ajutoare militare în valoare sute de milioane de dolari.

"Ofensiva este dificilă, sunt lupte grele, care continuă, iar aceasta evidenţiază importanţa continuării sprijinului acordat de aliaţii din NATO", a declarat Jens Stoltenberg. Rusia ripostează cum a făcut de la începutul războiului, prin bombardarea unor locuinţe şi altor obiective civile. Preşedintele Zelenski a precizat că rachetele care au lovit, marţi dimineaţa, oraşul său natal, includeau şi componente electronice produse în alte ţări. "Reprezentanţii guvernului nostru s-au întâlnit, astăzi, cu diplomaţi din ţările respective. Toţi partenerii au acum lista companiilor care furnizează Rusiei componente pentru crime", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Continuă şi aşa-numitul război hibrid al Rusiei împotriva occidentului. Pe internet au apărut copii aproape perfecte ale site-urilor unor mari ziare franceze şi germane şi chiar a paginii oficiale a ministerului francez de externe. Aici au fost postate ştiri false concepute de propagandiştii ruşi, preluate şi răspândite, apoi, pe reţelele sociale, ca şi cum ar fi venit din surse sigure. Guvernul francez a denunţat oficial această campanie de dezinformare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Putin şi-a adunat "armata" de ziarişti şi bloggeri la Kremlin: "Ucraina a pierdut 160 de tancuri şi peste 360 de blindate la începutul contraofensivei"