Antena Meniu Search
x

Ruşii au atacat cu rachete Krivoi Rog, oraşul natal al lui Zelenski. Cel puţin 6 morţi după bombardarea unei clădiri rezidenţiale

Război în Ucraina. Un atac rusesc cu rachete asupra oraşului Krivoi Rog din regiunea Dnipropetrovsk, din centrul Ucrainei, s-a soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi, una dintre rachete lovind o clădire rezidenţială, transmite EFE, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 21:45

Vezi și

Şeful administraţiei militare din regiune, Serhii Lisak, a declarat pe canalul său Telegram că ruşii au "comis un alt act terorist împotriva zonelor rezidenţiale. Toată noaptea. Crud. Există morţi şi răniţi". Lisak a îndemnat populaţia să nu ignore sirenele de alarmă aeriană, deoarece situaţia este "încă foarte periculoasă". Potrivit primelor informaţii, cel puţin trei persoane au fost ucise şi 25 rănite într-o clădire rezidenţială. Bilanţul a crescut însă. Ulterior, oficialii ucraineni au anunţat 6 morţi. 

O rachetă rusească de înaltă precizie ar fi lovit un bloc de locuinţe

"Apartamentele de la etajul unu până la etajul cinci sunt în flăcări. Incendiul a cuprins 700 de metri pătraţi. Salvatorii îl sting", a declarat Lisak, citat de agenţia de presă Ukrinform, care a anunţat totodată încă trei morţi într-o companie privată care a fost lovită de rachete, deşi "probabil" sunt mai multe persoane sub dărâmături.

Potrivit Ukrinform, o rachetă rusească de înaltă precizie a lovit un bloc de locuinţe şi un număr necunoscut de locuitori se află încă sub dărâmături. Krivoi Rog, cu o populaţie de 635.000 de locuitori şi situat la aproximativ 440 de kilometri sud de Kiev, este oraşul natal al preşedintelui ucrainean Voldomir Zelenski. Acesta a arătat, într-un mesaj postat pe reţelele sociale, că "rachetele teroriste, criminalii ruşi îşi continuă războiul împotriva clădirilor rezidenţiale, a oraşelor obişnuite şi a oamenilor. Din păcate, există morţi şi răniţi. Operaţiunea de salvare în Krivîi Rih continuă".

"Condoleanţele mele tuturor celor care şi-au pierdut pe cei dragi! Teroriştii nu vor fi niciodată iertaţi şi vor fi traşi la răspundere pentru fiecare rachetă pe care o lansează", a adăugat preşedintele ucrainean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ruşii au atacat cu rachete Krivoi Rog, oraşul natal al lui Zelenski. Cel puţin 6 morţi după bombardarea unei clădiri rezidenţiale