Antena Meniu Search
x

Video Putin va deveni cel mai longeviv lider rus de la Ecaterina cea Mare încoace, la finalul mandatului: "Mulţumesc cetăţenilor ruşi"

Vladimir Putin a candidat împotriva propriului trecut şi a câştigat. A depăşit performanţa de la ultimele alegeri, când a fost reales preşedintele Federaţiei Ruse cu 77% din voturi. Acum a câştigat cu 87%. Va conduce Rusia încă şase ani, dar sărbătoreşte tot cu gândul la război. O confruntare militară între Rusia şi NATO ne-ar aduce în pragul celui de-al treilea război mondial, avertizează el. 

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 22:30

Vezi și

Votat de 76 de milioane de oameni, Putin a ţinut discursul victorios la miezul nopţii, după un scenariu regizat cu atenţie. S-a înconjurat de tineri care puteau tricouri cu mesajul Putin, Rusia, Victorie. 

  • VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei: Mulţumesc cetăţenilor ruşi. Suntem o singură echipă! 

Era victoria pe care Putin o aştepta pentru a-şi anunţa planurile pentru următorii şase ani de domnie. A promis că va continua războiul din Ucraina şi a lansat un avertisment dur Occidentului

  • VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei: Este clar pentru toată lumea că un conflict direct cu NATO ar însemna să fim la un pas distanţă de Al Treilea Război Mondial. 
Pe acelaşi subiect

Euforic, Vladimir Putin a rostit pentru prima dată numele lui Navalnîi în public

  • VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei: Cu câteva zile înainte de moarte domnului Navalnîi, unii oameni mi-au spus că există posibilitatea să îl eliberăm pe domnul Navalnîi în schimbul unor prizonieri din închisorile occidentale. Înainte să apuce să termine fraza, am spus: Sunt de acord. 

Directoarea asociaţiei înfiinţate de Navalnîi l-a numit, însă, pe Putin cinic şi mincinos. Soţia disidentului a votat la ambasada din Berlin, cu un mesa sfârşietor. 

  • Iulia Navalnîi, văduva lui Alexei Navalnîi: Probabil sunt interesaţi de ce am scris pe buletinul de vot, pentru cine am votat. Evident, am scris numele Navalnîi, pentru că nu se poate ca, numai cu o lună înainte de alegeri, principalul opozant al lui Putin, care era deja în închisoare, să moară.

La capătul celui de-al cincilea madat câştigat, Putin va deveni cel mai longeviv lider rus de la Ecaterina cea Mare încoace

Presa internaţională scrie că această victorie înseamnă transformarea completă a lui Putin în Stalin, care a condus Rusia 29 de ani prin violenţă şi teroare. Casa Albă că alegerile din Rusia că nu au fost nici libere, nici corecte, iar preşedintele Germaniei a refuzat să îl felicite pe Ţarul de la Kremlin pentru realegere. 

  • ANNALENA BAERBOCK, ministrul german de Externe: Alegerile din Rusia au fost alegeri fără ca oamenii să aibă de ales. Procesul electoral arată nu doar comportamentul nefast al lui Putin față de propriul popor, dar încalcă și Carta Națiunilor Unite.

Aceeaşi poziţie au adoptat-o şi oficialii români

  • LUMINIŢA ODOBESCU, ministrul român de Externe: Nu sunt necesare comentarii, ştim cu toţii că alegerile nu au fost corecte, democratice sau libere. 

Putin a fost felicitat doar de liderii unor regimuri autoritaritare, printre care preşedinţii Chinei, Venezuelei şi Belarusului. În ciuda numărului record de ruşi care au votat pentru el, aceste alegeri i-au arătat că nu este de necontestat. Sute de oameni şi-au riscat libertatea şi au protestat în faţa secţiilor. Unii au aruncat vopsea în urne, au dat foc buletinelor de vot sau le-au depus pe mormântul lui Navalnîi.

Ieri, la prânz alte mii de ruşi s-au strâns în faţa sectiilor de votare, din Rusia şi marile capitale, inclusiv la Bucureşti, pentru a participa la mişcarea de protest "Amiază împotriva lui Putin", ultima dorinţă a opozantului rus Alexei Navalnîi. 

Vladimir Putin a încheiat, însă, nepăsător şi triumfal ziua. Şi-a făcut apariţia, în uralele mulţimii, pe scena din Piaţa Roşie, la concertul care aniversează 10 ani de la anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Putin va deveni cel mai longeviv lider rus de la Ecaterina cea Mare încoace, la finalul mandatului: "Mulţumesc cetăţenilor ruşi"